Probleme cu închiderea rampei de deșeuri de la Timiş-Triaj

Probleme cu închiderea rampei de deșeuri de la Timiş-Triaj

Deşi lucrările pentru închiderea depozitului neconform de deşeuri de la Timiş-Triaj, ar fi trebuit să înceapă în acest an, având în vedere că Primăria Braşov nu are studiu de impact pentru obţinerea avizului de mediu, închiderea rampei nu va putea fi demarată în acest an.

Abia după  ce Municipalitatea va face studiu de impact asupra mediului, solicitat de APM Braşov, se poate da drumul procedurii de achiziție a lucrărilor.

„Studiul va fi realizat tot de firma care a făcut şi Studiul de Fezabilitate. După ce va fi gata documentul, urmează să depunem dosarul pentru obţinerea avizului de mediu“,a explicat viceprimarul, Laszlo Barabas.

Licitaţia pentru lucrările propriu-zise va fi lansată abia după obţinerea acestui aviz şi este puţin probabil ca acest lucru să se întîmple pînă la finalul anului, deşi în bugetul Primăriei Braşov există o alocare destinată închiderii rampei neconforme de deşeuri de la Timiş-Triaj.

Până când a fost închisă, la începutul anilor 2000, rampa de deşeuri industriale din zona Timiş-Triaj a fost folosită pentru depozitarea rezidurilor produse în uzinele din Braşov iar mai apoi ca depozit de deşeuri menajere.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai acestei investiţii, lucrările de ecologizare și închidere a rampei de deșeuri de la Timiș-Triaj costă 9 milioane de euro și cel mai probabil vor începe de abia în 2018.

Rampa Timiș-Triaj se află pe lista celor 6 rampe neconforme din judeţul Brașov, alături de cele de la Victoria, Făgăraş, Codlea, Râşnov şi Săcele, care conform directivelor UE, trebuie închise.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.