Cretinătăți PSD Braşov: Nu lucrezi la stat, nu eşti de onoare

Cretinătăți PSD Braşov: Nu lucrezi la stat, nu eşti de onoare

Pentru început vă rugăm să aveţi răbdare să citiţi comunicatul de presă al PSD Braşov. Ulterior, deşi ca ziarist mi-am propus să nu mai comentez pro sau contra fapte/declaraţii/decizii, lăsând în seama braşovenilor acest lucru, recunosc că aceasta a fost picătura care a umplut un pahar în care idioţeniile din plan local ale PNL; PSD; PMP; UDMR, restul cred că nu mai contează au ajuns să ne „bucure” zi de zi.

Suntem  dezamăgiţi de apropierea administraţiei publice locale de ideea unor servicii sociale private, mai ales în ultima perioadă. Ca social-democraţi, apărăm dreptul cetăţenilor de a beneficia de servicii sociale gratuite, în calitatea lor de contribuabili şi susţinători ai bugetului localităţii, prin taxele şi impozitele plătite la timp.

Nici măcar medicina nu este ocolită în demersurile autorităţii locale, câtă vreme se vorbeşte de câteva luni despre un eventual parteneriat public-privat pentru un viitor spital de urgenţă. Mai recent, a apărut o iniţiativă, în Consiliul Local, de acordare a Titlului de “Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov” unui medic care conduce secţia de chirurgie a unui spital privat din oraşul nostru.

Ne opunem acestei propuneri, care nu este altceva decât o activitate de promovare a unor servicii sociale plătite. Ne întrebăm dacă nu asistăm la încununarea “eforturilor” depuse de administraţia de dreapta, de a împinge cetăţenii spre servicii care îi costă, în loc să le fie oferite cele gratuite, îmbunătăţite şi modernizate.

Nu în ultimul rând, aceste titluri trebuie să fie acordate unor persoane care şi-au desfăşurat activitatea pentru a-i sluji pe cetăţenii oraşului. O slujbă bine plătită din banii achitaţi de braşoveni la casieria spitalului privat, nu intră în această categorie.     

dr.Florin Orțan

 • senator
 • președinte Organizația Municipală Brașov a PSD

Lucian Pătrașcu

 • lider Grup PSD Consiliul Local Brașov
 • președinte executiv Organizația Municipală Brașov a PSD

De acum încolo, va fi un comentariu personal, pe care mi-l asum în totalitate:

 1. Dl. dr. Orţan răbufneşte cu furie împotriva unui coleg de breaslă că ar putea fi declarat „Cetăţean de onoare” al Braşovului. Dacă era deştept (politic vorbind), şi nu orbit de furia de a nu fi el în cărţi la vrăjeala cu titlul, alături de mult prea neexperimentatul coleg din Consiliul Local, Lucian Pătraşcu, care zice că este şi şef de grup politic, ar fi putut contesta eventual regulamentul de acordare a titlului de Cetăţean  de Onoare al Braşovului. Dar, nu e cazul să-i suspectăm pe cei în cauză de vreo brumă de  analiză, având în vedere că singurul argument de a fi împotrivă este acela că un medic lucrează la privat.
 2. „Suntem  dezamăgiţi de apropierea administraţiei publice locale de ideea unor servicii sociale private, mai ales în ultima perioadă. Ca social-democraţi, apărăm dreptul cetăţenilor de a beneficia de servicii sociale gratuite, în calitatea lor de contribuabili şi susţinători ai bugetului localităţii, prin taxele şi impozitele plătite la timp”. – Dl. doctor – senator, domnilor şi doamnelor consilieri, mai călcaţi din greşeală prin spitalele braşovene, unde mai sunt îngeri – medici, asistente, infirmiere care şterg căcatul de la curul bolnavilor, dar dreptul acestor îngeri nu îl apăraţi, ca partid de guvernământ. Dacă tot vă daţi mari apărători ai sistemului de stat…  Și poate nu e cazul să mai facem vorbire despre ce servicii sociale beneficiem de la stat. Un Hai sictir e o o mângâiere tandră pentru Multele Urări de Iubire Eternă pe care v-o dorim.  
 3. „Nici măcar medicina nu este ocolită în demersurile autorităţii locale, câtă vreme se vorbeşte de câteva luni despre un eventual parteneriat public-privat pentru un viitor spital de urgenţă. Mai recent, a apărut o iniţiativă, în Consiliul Local, de acordare a Titlului de “Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov” unui medic care conduce secţia de chirurgie a unui spital privat din oraşul nostru. Ne opunem acestei propuneri, care nu este altceva decât o activitate de promovare a u nor servicii sociale plătite. Ne întrebăm dacă nu asistăm la încununarea “eforturilor” depuse de administraţia de dreapta, de a împinge cetăţenii spre servicii care îi costă, în loc să le fie oferite cele gratuite, îmbunătăţite şi modernizate.” – Este cel mai jegos mod de a iti ataca un coleg de breaslă, dle. Ortan, poate medic, dar in niciun caz brașovean. Habar nu avem cine e medicul ala pe care il pui la zid si care poate chiar nu e cazul sa primească titlul de cetatean de onoare. Este o reactie comunistoida sinistră din care nu înțeleg decât frustrarea că pe matale nu te-a propus nimeni pe nicăieri…
 4. Ne opunem acestei propuneri, care nu este altceva decât o activitate de promovare a unor servicii sociale plătite. Ne întrebăm dacă nu asistăm la încununarea “eforturilor” depuse de administraţia de dreapta, de a împinge cetăţenii spre servicii care îi costă, în loc să le fie oferite cele gratuite, îmbunătăţite şi modernizate. – Personal, fac ceva pe așa zisa drepta politică, impotentă, după cum s-a dovedit. Dar nici Orțan, nici Pătrășcanu Pătrașcu nu i-am văzut făcând ceva concret pentru a brașoveni.

Iar dacă este să intrăm în amănunte, problemele sunt multe: accelerator de particule, la județean, de exemplu, bolnavii de cancer plimbați în alte județe dacă au cașcaval, dacă nu mor cu zile, că așa e social-democrația (P.S. nu că ar fi fost altfel în celelalte «democrații»). Dle. Orțan, Dle. Pătrașcu (din cel mai minim respect scriu cu D majusculă prescurtarea Dle), vă implor cu lacrimi în ochi, nu ai mei, că poate nu contează, ci ai sutelor de brașoveni  care vor să nu le spuneți că voi, pesediștii puterii, le aduceți 0,000005 la mie șanse în plus la viață.

Spuneți-le că pot spera la pensia pentru care au plătit o viață întreagă. Că nu e adevărat că ați promis salarii mari la bugetari, dar ați blocat angajările, iar instituțiile publice intră în colaps….

 1. Rusine !!! Dr.Bogdan Moldovan este o somitate ! Lucreaza ptr. Oameni ! Trebuie sa fim mandri ca avem un asa medic la noi in oras. A adus inapoi din strainatate multi medici specialisti cu care lucreaza si a organizat sectia. Alina suferinta multor bolnavi care nu au curaj sa mearga la o operatie la stat. Este un om minunat! Cinste lui. Multumim ptr servicii !

  Reply
 2. Nu ca ma uit eu in gura lui nea Ortan, dar dincolo de mizeria umana in care se zbate orgoliul unui medic sau al altuia in general, omul cam are dreptate. Intreb si eu ce a facut dr. Moldovan asa de deosebit ca sa fie numit cetatean de onoare? Opereaza pe gratis din filantropie? A inventat procedee revolutionare de chirurgie? Dar brutarii care de sarbatori coc mai multe paini, nu trebuie elogiati? Dar asistentele si infirmierele care sunt toata ziua la capul bolnavului nu trebuie elogiate?

  Reply
  • Nu stiu daca doctorul Moldovan se incadra in criteriile Consiliului Local de a primi titlul de Cetatean de Onoare, dar pot sa va spun c Domia sa a invatat , a invatat mult in tara si strainatate, a lucrat in tara si strainatate in echipe medicale de top si s-a intors in Romania unde niste oameni de afaceri brasoveni , cu multa minte i -au oferit posibilitatea de a practica o medicina performanta, aici la Brasov. Si nu de putine ori isi face meseria pro bono. Asa ca , sa nu ne mai necajim atata dl. dr. Moldovan este un Cetatean de onoare al oraului nostru. De altfel, ca si dl dr. Ortan, un cardiolog de marca.

   Reply
 3. Incredibil!!! Acest domn doctor uită de perioada în care a lucrat, el însuși, la un spital privat de cardiologie interventionala din Brașov. La fel cum uită momentul în care a apărut la TV spunând că medicii din sistemul de stat nu se muta în cel privat pentru că nu se mulțumesc cu 2000E, maximul de venit în sistemul privat. Ce păcat că suntem câmpul de luptă al orgoliilor „aleșilor” noștri!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.