Intervenţie dificilă pentru salvarea unui făgărăşean rănit pe munte

Intervenţie dificilă pentru salvarea unui făgărăşean rănit pe munte

Un bărbat care se afla în drumeție în Munții Făgăraș, pe Valea Pojortei, a avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani, duminică, după ce s-a rănit grav la piciorul stâng și nu şi-a mai putut continua deplasarea.

În jurul orelor ora 14:30, prietenul victimei, care se afla și el pe un traseu pe munte, a apelat 112, pentru a solicita intervenția jandarmilor montani și a salvamontiștilor.

Imediat, echipele s-au deplasat spre zona indicată de prietenul bărbatului, însă misiunea nu a fost una ușoară pentru că victima a fost găsită destul de greu.

„El a apelat la 112, precizând că prietenul său cu domiciliul în Făgăraș a suferit o accidentare la piciorul stâng, aflându-se în imposibilitatea de a se mai deplasa. Imediat, jandarmii montani și salvamontiștii din Făgăraș au fost alertați și au început deplasarea spre zona indicată de prietenul victimei. Aceasta a fost găsită mai greu, deoarece se afla lângă o apă curgătoare, neputând auzi strigătele salvatorilor”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ciprian Aldea.

După ce au ajuns la victimă, salvatorii montani i-au acordat primul ajutor medical, apoi au imobilizat-o pe targă și au transportat-o până la un echipaj SMURD, pentru a fi transportată la spitalul din Făgăraș, existând suspiciuni că a suferit fractură la piciorul stâng.

Foto: Jandarmeria Brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published.