Guvernul PSD crează haos în administrație prin norme neconstituționale!

Guvernul PSD crează haos în administrație prin norme neconstituționale!
Domnule Tudose, memorandumul care derogă de la ordonanță este neconstituțional! 
Am avertizat în plenul Parlamentului că legea privind abilitarea Guvernului cuprinde norme vagi, neclare ce vor permite Guvernului să abuzeze de delegarea legislativă pentru a reglementa în domeniul legilor organice. Din păcate, majoritatea parlamentară a fost de acord ca executivul să submineze încă o dată autoritatea puterii legislative.
Cu aceeași ocazie am adresat Guvernului solicitarea de a prezenta, în anexă, proiectele de ordonanță pe care dorește să le adopte în baza legii de abilitare. Această solicitare avea ca temei suspiciunea PNL că Guvernul PSD va reglementa în domeniul legilor organice.
Au trecut numai 12 zile de la data  intrării în vigoare a legii de abilitare iar Guvernul Tudose – PSD calcă pe bec și confirmă suspiciunile noastre.
Ordonanța privind unele măsuri în domeniul administrației publice centrale conține o prevedere profund neconstituțională prin care guvernul își bate joc de prerogativa de unică autoritate legiuitoare a Parlamentului. Ordonanța dispune că prin derogare de la dispoziția privind suspendarea angajărilor în cadrul autorităților/instituțiilor guvernamentale, se mai pot angaja funcționari publici, prin memorandum aprobat de Guvern. Deci o normă primară, instituită prin ordonanță, poate fi modificată printr-un act administrativ, de tipul memorandumului guvernamental.
Nu am văzut, în ultimul timp, o încălcare mai evidentă a principiului legalității consacrat de art.1 alin.(5) din Constituție, deoarece Legea 24/2000 privind tehnica normativă dispune prin art. 63 că „derogarea se poate face numai printr-un act normativ de nivel cel putin egal cu cel al reglementarii de bază.” În viziunea Guvernului Tudose un memorandum guvernamental are forță juridică egală sau mai mare decât ordonanța de guvern!
Mai studiază Constituția, domnule Tudose!
Gogoașa psd-istă din campania electorală referitoare la creșterea veniturilor bugetarilor este acoperită cu măsuri  de tipul austerității in administrație, instituite prin norme curat neconstituționale!
Solicit Primului Ministru să abroge ordonanța privind unele măsuri în administrația publică centrală pe motiv de neconstituționalitate!
  • Gabriel Andronache
Deputat PNL de Brașov
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via