Concert de muzică barocă la Reduta

Concert de muzică barocă la Reduta

Centrul Cultural Reduta din Brașov este gazdă, sâmbătă, de la ora 19. 00, a concertului intitulat Muzica bisericilor și curților princiare protestante a Orchestrei Baroce din cadrul Festivalului de Muzică Veche Miercurea-Ciuc.

Concertul dorește să omagieze cei 500 de ani ai Reformei și cea de-a 250-a comemorare a trecerii în eternitate a lui Georg Philipp Telemann.

Orchestra Barocă a Festivalului este formată ad-hoc cu precădere din muzicieni autohtoni de mare prestigiu profesional, care cântă la instrumente baroce, mulți dintre ei activând în alte țări. Formată în mod specific cu ocazia Festivalului de Muzică Veche Miercurea-Ciuc, ca urmare a inițiativei lui Ignác Csaba Filip, directorul artistic al Festivalului, orchestra a concertat pentru prima oară pe instrumente baroce la ediția din 2010, eveniment precedat de colaborări anterioare între violonista Ulrike Titze și Orchestra de Cameră din Miercurea-Ciuc.

Scopul acestei inițiative inedite este mobilizarea instrumentiștilor care activează în diverse formații de a conlucra la un concert extraordinar, deschizând perspective unui nou început. Muzicienii participanți, precum și personalitatea concertmaestrului, violonista Ulrike Titze din Drezda sunt garanțiile unui eveniment muzical extraordinar.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.