Cetăţean grec căutat pentru infracţiuni comise în Germania, depistat la Braşov

Cetăţean grec căutat pentru infracţiuni comise în Germania, depistat la Braşov

Un grec în vârstă de 37 de ani a fost depistat de poliţişti la Braşov, după ce a comis zeci de fraude în Germania. Pe numele bărbatului, autoritățile din Germania au emis două mandate europene de arestare.

Bărbatul a fost identificat şi reţinut de agenţii Serviciului de Investigații Criminale Brașov cu sprijinul polițiștilor Secției 2.

Potrivit procurorilor Parchetului Curții de Apel din Brașov, principalul suspect ar fi înșelat o firmă de telefonie mobilă, dar ar fi țepuit și zeci de nemți care aveau nevoie de bani cu împrumut. Principalul suspect acționa pe două direcții: achiziționa tablete și telefoane mobile, de la o firmă specializată, pe care nu le plătea, dar promitea și înlesnirea unor împrumuturi, de zeci de mii de euro, pentru care percepea, în avans, comision de 1% din sumele cerute, inițial, de păgubiți. Bărbatul întocmea documente false pe care doritorii de împrumuturi din Germania le semnau, dar victimele nu primeau nici măcar copii, scrie brasovtv.com.

Până să fie prins, bărbatul a locuit la reședința sa din Bașov, situată în cartierul Bartolomeu, împreună cu iubita și fiul lor.

Vineri, Curtea de Apel Brașov a emis mandat de arestare preventivă a cetăţeanului străin, pe o perioadă de 30 de zile, în vederea extrădării, astel că persoana în cauză se află în Centrul de Reţinere și Arestare Preventivă al IJP Braşov.

Urmează ca polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale să îndeplinească formalitățile de predarea a acestuia către autoritățile germane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.