Titlul de destinație de excelență pentru Şcheii Brașovului și Brașovechi

Foto: Andrei Paul

Ministerul Turismului a desemnat Destinațiile Europene de Excelență ale României de anul acesta, în cadrul concursului EDEN. Tema ediției a fost turismul cultural tangibil, iar destinațiile câștigătoare sunt: Municipiul Suceava, Țara Chioarului, Sighetu Marmației, Colinele Transilvaniei și Scheii Brașovului și Brașovechi.

Proiectul a fost depus de Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovechi, in colaborare cu Asociatia Ma implic si Artessentia.

„Ca reprezentant al Ministerului Turismului la Braşov, i-am ajutat la modalitatea de a concepe si de a depune şi prezenta proiectul la Bucureşti”, ne-a declarat Roxana Niculescu.

Toate cele cinci destinaţii vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN (www.youredenexperience.com).

Cu ocazia ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo în perioada 16-19 noiembrie 2017, cele 5 destinaţii vor beneficia de spaţiu de prezentare în cadrul standului Ministerului Turismului şi vor fi premiate prin acordarea de diplome.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.