Tronsonul Făgăraş-Sibiu încă în faza de studiu de traseu

Tronsonul Făgăraş-Sibiu încă în faza de studiu de traseu

Ministerul Transporturilor estimează că traseul autostrăzii Sibiu – Făgăraş va fi avizat în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei de Drumuri până la finele lunii august.

La recomandarea reprezentanţilor JASPERS, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cerut asocierii care se ocupă de revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş să analizeze mai multe variante de traseu.

Având în vedere starea deficitară a infrastructurii rutiere și promisiunile nerespectate ale reprezentanților politici de la nivel central, consilierul local braşovean Cristian Macedonschi (FDGR) a solicitat suportul reprezentantului FDGR în Camera Deputaţilor, Ovidiu Ganţ, pentru a obţine, din partea ministrului de resort, situaţia actuală a proiectului autostrăzii Braşov – Sibiu, în special tronsonul Făgăraş-Sibiu”.

La rândul său, deputatul Ovidiu Ganţ, a obţinut, din partea Ministerului de resort, situația actuală a proiectului Autostrăzii Brașov – Sibiu, în special a tronsonului Făgăraș-Sibiu.

Conform documentului transmis de Ministerului Transporturilor, în prezent, CNAIR are în derulare contractul „Revizuire studiu de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraş”.

Potrivit ministerului, contractul privind revizuirea studiului de fezabilitate a fost semnat în anul 2015, iar finanţarea ar fi trebuit asigurată din fonduri europene, dar, în 19 octombrie 2015, CNAIR a fost anunţată de Ministerul Fondurilor Europene că pentru acest contract nu mai primeşte banii de la Uniunea Europeană.

 „Întrucât CNAIR nu a identificat o altă sursă de finanţare pentru acest obiectiv, contractul «Revizuire Studiu de Fezabilitate» pentru autostrada Sibiu – Făgăraş a fost suspendat în data de 18 noiembrie 2015”, se arăta în document.

Între timp, CNAIR a găsit banii necesari elaborării acestui document, astfel că în 18 noiembrie 2016 a ridicat suspendarea, iar în momentul de faţă, este în curs elaborare studiul de traseu.

Aşadar, după trecerea şi a acestei etape de analiză, va fi avizată varianta de traseu, Ministrul Transporturilor estimând că acest pas se va face până la finele lunii august.

Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autotrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autrostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.