Serviciu de relocare a reptilelor, după ce o persoană a fost muşcată de o viperă

Serviciu de relocare a reptilelor, după ce o persoană a fost muşcată de o viperă

Având în vedere sesizările tot mai dese pe care Grădina Zoologică din Braşov a început să le primească prin numărul unic de urgenţă 112, prin care s-a solicitat ridicarea şerpilor (chiar şi vipere) din anumite zone din municipiul Braşov, reprezentanţii Zoo iau în considerare înfiinţarea unui serviciu de relocare a reptilelor.

Conducere Grădinii Zoologice a afirmat faptul că au început să primească sesizări prin care s-a solicitat ridicarea şerpilor şi relocarea lor.

O situaţie de acest gen a avut loc duminică, atunci când cei de la Parcul Zoologic au fost solicitaţi să intervină chiar la Unmitatea de Primiri Urgenţe, unde fusese adusă o persoană muşcată de viperă.

Potrivit directorului Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru, cei de la Zoo au intervenit, deşi nu au astfel de atribuţii, şi pentru că nu există alt serviciu specializat în oraş.

În aceste condiţii, conducerea Parcului Zoo are în plan înființarea, împreună cu Asociaţia „Prietenii Grădinii Zoologice Braşov”, un serviciu de relocare a reptilelor.

„Noul serviciu ar urma să colaboreze cu sistemul 112, astfel încât, atunci când vin sesizări pentru relocarea unor şerpi neveninoşi sau veninoşi să se ocupe de această operaţiune. Având în vedere că Grădina Zoologică Braşov nu are atribuţii în acest sens, acest serviciu l-am putea înfiinţa noi, ca asociaţie”, a declarat Dana Canari, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Grădinii Zoologice Braşov”, citat de BunaZiuaBrasov.

Deocamdată, planul este în faza de identificare surselor de finanţare, bani necesari înfiinţării şi funcţionării serviciului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.