Oficialii din provincia chineză Hunan, interesați să investească în Brașov

Oficialii din provincia chineză Hunan, interesați să investească în Brașov

O amplă delegație de oficialități și oameni de afaceri din provincia chineză Hunan, condusă de guvernatorul Xu Dazhe, a început astăzi o vizită la Brașov. Oaspeții au fost primiți de prefectul județului, Marian Rasaliu, și vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, alături de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Guvernului României și ai Guvernului Provinciei Hunan, conducătorii Camerei de Comerț și Industrie Brașov, ai Uniunii Patronatelor din România, precum și primari din câteva localități brașovene cu potențial în perspectiva unei colaborări bilaterale.

Primul pas în stabilirea unei relații bilaterale între Brașov și Hunan, una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Republicii Populare Chineze, a fost marcat prin semnarea de către guvernatorul Xu Dazhe și vicepreședintele CJ Adrian Gabor a unei scrisori de intenție, în scopul consolidării relațiilor de prietenie între provincia Hunan și județul Brașov.

Vicepreședintele CJ Adrian Gabor le-a prezentat oaspeților trei dintre cele mai interesante și mai importante investiții ale județului Brașov: „Este vorba despre terminalul intermodal de marfă de la Feldioara, construirea unui spital regional și, bineînțeles, aeroportul – obiectivul nostru primordial. Sunt trei obiective majore asupra cărora ne vom concentra, dar vom discuta și despre celelalte oportunități pe care le oferă Brașovul, de la faptul că este orașul turistic cu cel mai mare potențial din România și cu cea mai mare infrastructură pentru sporturile de iarnă, până la faptul că întreprinzătorii brașoveni au ce învăța din experiența omologilor chinezi”.

Ulterior, delegația din China a vizitat compania Carmolimp, din Victoria. Firma românească are o colaborare cu Hunan New Welfull Co Ltd, iar astăzi, în cadrul forumului economic, din Poiana Brașov, se va încheia un acord între cele două firme, în vederea punerii bazelor uneia dintre cele mai mari firme de prelucrarea cărnii din România, ne-a declarat Valentin Şoneriu, reprezentantul Carmolimp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.