Handbalistele Coronei se reunesc luni, în noua formulă

Handbalistele Coronei se reunesc luni, în noua formulă

Echipa de handbal Corona Braşov se va reuni, luni dimineaţă, pentru prima dată după vacanţa de vară. Cu un nou antrenor principal, Costică Buceschi şi cu şapte nume noi în lot, Eliza Buceschi (centru), Bianca Tiron (inter), Teodora Bloj (inter), Timeea Tătar (pivot), Cynthia Tomescu (pivot), Andreea Chiricuţă (extremă stânga) şi Cosmina Cozma (inter şi centru), formaţia braşoveană porneşte pregătirea unui sezon în care are gânduri mari, şi anume o clasare pe podium. Echipei Corona i se va alătura şi portarul Isabela Roşca, cea care a fost împrumutată sezonul trecut la Dinamo Bucureşti.

De la reunirea de luni, vor lipsi Cynthia Tomescu şi Andreea Chiricuţă, aflate în Spania cu naţionala de senioare, Sorina Tîrcă, Daria Bucur şi Daciana Hosu, care sunt la Oradea şi se pregătesc împreună cu naţionala de tineret. de Campionatul Europen, precum şi Bianca Tiron, care va ajunge la Braşov luni după amiază, ea venind direct de la Campionatele Universitare.

În prima parte a pregătirii,  antrenorul Costică Buceschi a programat teste fizice pentru a vedea în ce parametri se află jucătoarele după programul de pregătire dat fiecăreia în parte peste vară, urmând ca de vineri, 14 iulie, Corona să se deplaseze la Sfântu Gheorghe pentru un cantonament în care se vor pune bazele pregătirii fizice. După acest stagiu, handbalistele îşi vor continua pregătirea la Braşov, iar apoi vor lua drumul Ungariei, acolo unde în 3 şi 4 august vor juca două meciuri amicale cu Debrecen.

Din Ungaria, delegaţia Coronei va pleca spre Slovacia, pentru a participa la un turneu amical la invitaţia echipei Iuventa Michalovce,  la care vor mai participa şi Kisvarda (Ungaria) şi Lublin (Polonia). În 12-13 august, Corona a confirmat participarea la turneul de la Bistrița, alături de CSM Bistriţa, Universitatea Cluj şi SCM Roman, iar pe 18-19 august, va organiza la Braşov, Memorialul „Dumitru Popescu Colibaşi”, competiţie la care vor mai participa, CSM Bistriţa, Unirea Slobozia şi Măgura Cisnădie. Seria turneelor amicale se va încheia cu un patrulater la Cisnădie, însă echipele participante vor fi anunţate în perioada imediat următoare.

Preşedintele secţiei de handbal de la Corona Braşov, Ioan Preda, a declarat că abia aşteaptă să vadă noua echipa în antrenamente şi meciuri amicale şi că este încrezător în noul proiect al Coronei.

„Suntem în faţa unui nou început, şi aşa cum e firesc, suntem nerăbdători să le vedem pe fete în sală, la antrenamente, să intrăm în febra pregătirilor noului sezon. Venim după multe luni în care am fost concentraţi pe formarea acestei echipe, şi suntem mulţumiţi că am reuşit să formăm un lot cu care să ne batem acolo unde ne propunem să ne batem an de an, şi anume primele locuri în campionat. Va fi un sezon interesant, pentru că multe echipe au suferit modificări în lot, dar noi suntem optimişti că în acest an vom avea altă comportare iar fanii vor fi mulţumiţi de handbalul pe care echipa îl va juca”, a spus oficialul Coronei.

Pentru sezonul 2017-2018, echipa de handbal Corona Braşov a cerut Federaţiei Europene de Handbal un wildcard de participare în cupele europene, şi va primi răspunsul în perioada următoare, atunci când EHF va afla câte echipe calificate s-au înscris în noul sezon european.

În altă ordine de idei, echipa de handbal Corona Braşov continuă vânzarea abonamentelor pentru sezonul 2017-2018. Preţul acestuia este de 200 lei şi este valabil al toate meciurile echipei din campionat, Cupa României şi Cupele Europene (în cazul în care echipa va primi wildcard).  Abonamentele pot fi cumpărate de la sediul clubului, aflat la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” (etaj I – intrarea dinspre terenurile de tenis) între orele 10-16.

Leave a Reply

Your email address will not be published.