Cum îţi amenajezi biroul pentru a avea cel mai mare randament?

Cum îţi amenajezi biroul pentru a avea cel mai mare randament?

Amenajarea unui birou pare in teorie un lucru foarte usor de indeplinit avand in vedere ca in opinia multor oameni aceste spatii pot fi amenajate dupa bunul plac. In realitate insa lucrurile nu stau chiar asa, acesta fiind is motivul pentru care de foarte multe ori ne simtim obositi la locul de munca, fara a ne putea explica de ce ni se intampla acest lucru.

Desi pot exista o diversitate de cauze pentru starea noastra, cel mai frecvent se datoreaza faptului ca aceste spatii de birou sunt amenajate inr-un mod foarte haotic si plictisitor, lucruri care pot amplifica aceasta stare neplacuta si care poate asvea o serie de consecinte pe termen lung.

Pentru a ne putea simti confortabil la locul de munca, va fi necesar sa facem cateva schimbari importante in ceea ce priveste modul in care este amenajat spatiul in care se regaseste biroul. Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este prin a incerca sa respectam cateva reguli de Feng Shui, arta chinezeasca de armonizare a energiilor.

In acest sens, atat mobila pentru birou cat si accesoriile pentru birou joaca un rol important pentru o amenajare armonioasa si confortabila. Iata asadar cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa ai un randament mai mare la locul de munca.

Nu amplasa biroul aproape de usa

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand amenajam un birou este aceea de a amplasa biroul aproape de usa. Dezavantajul acestui lucru este dat de faptul ca vom putea fi distrasi, un lucru care duce la o scadere drastica a randamentului.

In acest sens, este recomandat sa amplasam biroul intr-o zona in care sa nu fim foarte aproape de usa, insa nici cu spatele catre ea nu reprezinta o solutie.

Biroul nu trebuie amplasat cu spatele la fereastra

Chiar daca lumina naturala este foarte importanta pentru starea noastra de bine, insa nu este recomandat sa amplasam biroul cu spatele la fereastra deorece ne creeaza o stare inexplicabila de angoasa care poate duce la o scadere a randamentului la locul de munca.

Nu neglija accesoriile pentru birou

Birourile sunt niste spatii care in general sunt pline de documente, astfel ca accesoriile pentru birou cu greu isi gasesc locul intr-o astfel de incapere. Cu toate acestea insa, este de dorit sa incercam sa le utilizam in amenajarea unui spatiu de birou.

In mod inexplicabil aceste accesorii, pe langa faptul ca vor contribui la aportul estetic al incaperii, ne vor oferii totodata si o stare relaxanta, ajuntand astfel la cresterea randamentului.

Alege si combina culorile in mod inteligent

Chiar daca vorbim despre un spatiu de birou, acest lucru nu inseamna ca trebuie in mod obligatoriu va trebui sa ne indreptam atentia inspre culoarea alb, ci din contra, putem opta pentru o varietate de culori interesante precum galben, maro, verde, albastru sau chiar si gri.

Combinate in mod inteligent, aceste culori pot de asemenea contribui la starea noastra de bine si la o crestere a randamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.