Operațiune la limita imposibilului: salvarea unui făt prin cezariană de la mama moartă într-un accident

Operațiune la limita imposibilului: salvarea unui făt prin cezariană de la mama moartă într-un accident

UDPATE Din păcate, bebelușul, în vârstă de 7 luni, nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Medicii brașoveni încearcă imposibilul, pe DN1, după ce a avut loc un accident rutier în care o femeie însărcinată a decedat, în pofida încercărilor disperate ale paramedicilor de a o readuce la viață.

Femeia era însărcinată în şapte luni, iar pentru salvarea fătului a fost adus de urgență un medic de la Maternitatea Braşov s-a deplasat de urgenţă la locul accidentului şi face eforturi disperate pentru a salva bebeluşul. Acesta a efectuat o operație de cezariană, în mașina SMURD, pe targă, și se încearcă resuscitarea fătului.

Accidentul a avut loc între un autoturism înmatriculat în Sibiu, care s-a ciocnit cu o autoutilitară de Braşov, la ieşirea din Predeal. În urma impactului, două persoane din autoturism au fost rănite grav (printre care și femeia care a decedat), iar şoferul autoutilitarei a fost şi el rănit uşor.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, la locul accidentului s-au deplasat două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare şi una cu apă şi spumă. Femeia a fost resuscitată la locul accidentului de paramedicii SMURD.

Circulaţia în zonă a fost blocată mai bine de o oră. Poliţia Predeal a deschis o anchetă în acest caz, însă din primele informaţii se pare că şoferul autoturismului este vinovat de producerea accidentului, după ce ar fi adormit la volan şi a ajuns pe contrasens.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via