Amenzi de două ori mai mari şi taxare non-stop în parcările publice din Braşov

Amenzi de două ori mai mari şi taxare non-stop în parcările publice din Braşov

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de vineri, noul Regulament privind organizare și funcționarea  sistemului de parcări publice din municipiu, după ce în ultima lună, și brașovenii au venit cu o serie de propuneri.

Din cele 24 de propruneri şi observaţii înregistrate în perioada dezbaterii publice, 11 s-au dovedit a fi legate de subiect (celelalte erau referitoare la parcările de reşedinţă), iar 6 dintre acestea au fost incluse în regulament.

În conformitate cu noul Regulament, amenzile vor fi de două ori mai mari, iar taxarea se va face 24 din 24 de ore (inclusiv duminica) în tot oraşul, tarifele pentru parcările publice fiind stabilite pe zone.

Astfel, în zona 0 (Centrul Istoric) va fi cel mai mare tarif , de 3 lei/ora, zona I (Centrul Nou, Astra, Valea Cetăţii, Scriitorilor, Florilor, Tractorul, Șchei, Bartolomeu, Craiter) de 2 lei/ora, zona II în regulament nu se precizează care sunt aceste zone un tarif de de 1,5 lei/oră și zona III (Bartolomeu Nord, Noua- Dârste, Triaj) cu tarif de 1,5 lei/oră.

Singura parcare unde nu se vor modifica tarifele în centrul orașului va fi cea supraetajată de la Spitalul Regina Maria, unde o oră de parcare în intervalul orar 8.00 – 18.00 costă 1,5 lei, iar în intervalul orar 18.00 – 8.00 costă 1 leu.

Alte articole:   Licitație pentru lucrări cadastrale necesare modernizării unor drumuri județene

Amenzi majorate

Una dintre cele mai importante modificări constă în majorarea amenzilor pentru încălcarea regulamentului, o propunere care se pare că a fost susţinută inclusiv din partea unor cetăţeni care locuiesc în centru.

Astfel, amenzile cele mai mari vor fi de 500 – 1.000 de lei, dublate de la 200 – 500 de lei, iar ele vor putea fi acordate, de exemplu, pentru parcarea pe locurile destinate exclusiv persoanelor cu handicap, parcarea fără a plăti locul sau depăşirea timpului de staţionare pentru care s-a făcut o plată.

De asemenea, aceeaşi amendă se aplică şi în cazul în care există persoane care deţin vehicule industriale, utilaje sau maşini cu lungime mai mare de cinci metri.

Cei care nu pun tichetul (dovada de plată) la vedere pe bord sau pe parbriz (în interiorul maşinii) vor risca amenzi cuprinse între 100 şi 200 de lei, iar cei care nu respectă marcajele şi parchează pe ele (exemplu, pe zonele haşurate) vor risca între 200 şi 500 de lei.

De asemenea, se va aplica amendă celor care ocupă, fără a avea autoturisme electrice, locurile de parcare publice unde se află prize pentru încărcarea acestui tip de autovehicule. Aceştia vor risca o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 48 de ore.

Alte articole:   Un medicament destinat persoanelor cu tulburări gastrointestinale, retras de pe piață

Noul regulament va intra în vigoare peste 30 de zile.

Foto: MonitorulExpres

Loading...
 1. Niște retardați, eu nicăieri altundeva nu am vazut plata cu interval nonstop și mai ales duminica…

  Reply
 2. Mizerabili si lacomi

  Reply
 3. Si cand te pomenesti ca poti plati doar cu monede de 10-50 de bani.
  Nu mai stiu de unde sa faca rost de bani.

  Reply
 4. Este aplicatie pe smartphone… nu iti trebuie monezi!

  Reply
  • Liviu Smartass 3 iulie 2017, 6:32 PM

   Liviu, nu toti folosesc hartia igienica prin aplicatie smartphone ca tine!
   Dar no, bine ca nu sunt inca toti destepti ca tine..si se mai respecta legea…

   Reply
 5. ii meritati din plin, voi i-ati votat, si acum va reprezinta interesele…

  Reply
 6. Mă cac pe regulamentu’ lor de 2 lei. Ne vedem la tribunalul. Cum dracu să plătești parcarea pe un interval de timp estimat, când nu poți ști cât vei rămâne în zona respectivă. Că de exemplu : plătești două ore de parcare in cantru’ vechi. Urci pe Tâmpa cu telefericul, dar când sa te întorci se strică, o iei la pas și trec alea două ore. Între timp băeții parcangii îți pun înștiințare că ți-a expirat timpu’.

  Păi bă jegoșilor, nu mai bine montați voi stâlpi in dreptul fiecărei parcări la care omu’ să apese un buton la ora la care a intrat in parcare și un altul cu ora la care a ieșit ? De aici iese intervalul in care a ocupat respectiva parcare ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap