Mai puţine cazuri de rujeolă la Braşov

Mai puţine cazuri de rujeolă la Braşov

Deşi iniţial au fost anunţate 64 de cazuri de rujeolă internate miercuri la Braşov, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase a precizat că a fost o încurcătură de cifre.

Potrivit managerului unităţii medicale, dr. Ramona Ionescu, miercuri, erau de fapt 32 de cazuri internate, iar de miercuri până joi au mai fost externaţi câţiva pacienţi şi internaţi alţii.

Astfel, la raportarea de joi erau internate 37 de cazuri, cele mai multe din rândul sugarilor şi a copiilor mici.

Cei mai mulţi sunt nevaccinaţi şi unii nu au ajuns la vârsta la care trebuie să le fie administrată prima doză de vaccin.

Medicul a mai precizat că cei mai mulţi dintre pacienţi sunt din Zizin.

 „Din oraşul Braşov sunt puţine cazuri, trei, majoritatea provin din Zizin şi alte sate limitrofe şi ne mai vin din când în când cazuri şi din judeţul Covasna”, a precizat, joi, dr. Ramona Ionescu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, citat de BunaZiuaBrasov.

Numărul celor internaţi este, însă, mare, faţă de alţi ani. De regulă, copiii sunt internaţi maxim cinci zile, perioada critică în această boală, timp în care sunt monitorizaţi.

Din datele prezentate de dr. Claudia Bularca, director adjunct al DSS Braşov, la nivelul judeţului au fost vaccinaţi până acum doar 70% dintre copii, cu vaccinul ROR.

Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSS) Braşov le recomandă părinţilor să îşi vaccindeze copiii împotriva rujeolei şi să se prezinte la medic, la primele simptome ale infecţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.