Spitalul din Săcele se redeschide la jumătatea lunii iulie

Spitalul din Săcele se redeschide la jumătatea lunii iulie

Spitalul din Săcele se va redeschide pe 1 iulie după şase ani. A fost închis în 2011 pe vremea guvernului Boc, dar autorităţile s-au luptat în instanţă şi au câştigat redeschiderea spitalului.

Ministerul Sănătăţii a dar ieri aviz pentru redeschiderea unităţii medicale. Spitalul Municipal Săcele va avea şapte specialităţi pe ambulatoriu: medicină internă, cardiologie, chirurghie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL şi pediatrie.

Există medici pentru toate specialităţile enumerate, precum şi o structură de spitalizare de zi la dispoziţia medicilor şi toate dotările pentru desfăşurarea actului medical. Primăria asigură bugetul pentru funcţionare.

Costurile sunt de aproximativ 600.000 lei pentru investiţii în echipamente, dotări sau aparatură, la care se adaugă 800.000 de lei pentru resursele umane şi alte cheltuieli. Municipiul Săcele are 36.000 de locuitori şi este situate la 10 km de municipiul Braşov.
„Chiar în această săptămână s-a primit Ordinul de Ministru pentru structura de spital şi redeschiderea acestuia, singurul aviz care mai este necesar fiind eliberarea autorizaţiei de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică/DSP, iar apoi contractarea de servicii medicale cu CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate). În lunile iulie – august va urma autorizarea laboratorului de radiologie (exista deja un contract cu un fizician expert), deschiderea camerei de gardă/UPU (care are toate dotările, fiind funcţională, dar deschiderea ei se poate face doar în urma discuţiilor cu medicii) şi deschiderea farmaciei. În luna septembrie urmează modificarea structurii spitaliceşti bazată pe adresabilitate şi numărul pacienţilor pe primele trei luni, având ca obiectiv extinderea centrului de diagnostic şi tratament cu structura de spitalizare zi, cu respectarea planului strategic naţional de sănătate şi contractarea cu CNAS pentru spitalizarea continuă pentru specialităţile de recuperare medicală (neurochirurgicală, cardiorespiratorie, rematologie, ortopedie)“, a declarat primarul din Săcele Virgul Popa.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via