Animalele sălbatice creează probleme la Săcele

Animalele sălbatice creează probleme la Săcele

În cadrul unei întâlniri la Prefectura Braşov, primarul municipiului Săcele, Virgil Popa a precizat faptul că în ultimul timp, animalele sălbatice au devenit o problemă pentru locuitorii municipiului.

Edilul susţine că, în ultimele două luni, urşii şi porcii mistreţi au început să intre în curţile oamenilor din cartierele apropiate de pădure (Turcheş, Baciu, Cernatu, Dâmbu Morii sau Gârcini ).

Primarul spune că făcut demersurile necesare către instituţiile abilitate, dar fără o finalitate până în prezent, şi sunt necesare măsuri de urgenţă, până nu se întâmplă o tragedie.

Prezent la întâlnirea de la Prefectură, prefectul Marian Rasaliu a afirmat faptul că urşii problemă au apărut şi în zona Dâmbul Morii, un animal intrând într-o pensiune în plină zi. Acesta a mai precizat că încearcă să se ia cele mai eficiente măsuri, însă din cauza cadrului legislativ este nevoie de o mai mare flexibilitate în acest domeniu.

„Fondul cinegetic din Piatra Mare este administrat de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt din Braşov, Facultatea de Silvicultură a Universităţii Transilvania şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor. Eu le-am trimis adrese prin care le-am solicitat să se implice în rezolvarea acestor situaţii. Problema este că este un vid legislativ în ceea ce priveşte astfel de cazuri. Nu există cotă de vânătoare. Nu poţi «recolta un urs» problemă. De asemenea, trebuie să se facă ceva şi în Braşov. De exemplu, la Grădina Zoologică Braşov sunt persoane care tranchilizează animale. Ar trebui ca ei să se implice şi în capturarea urşilor de pe străzile Braşovului. Este nevoie de o mai mare flexibilitate în acest domeniu. De asemenea, cred s-ar putea permite, în anumite limite, şi vânătoarea”, a declarat Rasaliu, citat de BunaZiuaBrasov.

Potrivit legislaţiei, pentru a putea reloca sau „recolta” un urs, trebuie urmată o preocedură destul de anevoioasă, fiind nevoie inclusiv de avizul Ministerului Mediului.

Reprezentanţii instituţiilor care se ocupă de astfel de probleme susţin că ar fi nevoie de reglementări şi proceduri care să acopere situaţiile de urgenţă, cum a fost anul trecut, când a fost „recoltat” ursul care a rănit un braşovean în cartierul Valea Cetăţii, iar aprobarea de la minister a venit în câteva zile.

Foto: ziaruldinmuscel.ro

  1. LA SĂCELE ZONA BUNLOC AM VĂZUT DUMINICĂ 01 12 2017 UN ŞACAL ERA IN ZONA DE CASE BUNLOC TRECEA ASFALTUL ŞI S A OPRIT PUŢIN SĂ VADA TRECĂTORII DUPĂ CARE A PLECAT NU ALERGAT DE PARCĂ NUI ERA FRICĂ DE NIMIC,AVEA COADA ÎNTRE PICIOARE ŞI URECHIILE MULT ASCUŢITE,ASTA CA SĂ SE ŞTIE CĂ E PERICOL ÎN ZONĂ,DEŞI….NU INTERESAZĂ PE NIMENI

    Reply
  2. In zona strazii 8 Martie (in buricul targului) in Brasov porcii mistreti sunt la ordinea zilei.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.