blog-logo

20 de persoane internate la Spitalul de Boli Infecțioase. Două cazuri de meningococemie

20 de persoane internate la Spitalul de Boli Infecțioase. Două cazuri de meningococemie

Numărul pacienților internați la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov a ajuns la 20, două fiind cazuri de meningococemie, dar cinci dintre cei internați zilele trecute ar putea fi externați marți, în cursul zilei fiind așteptate rezultatele analizelor de la Institutul „Matei Balș” din București, a declarat managerul unității sanitare, dr. Ramona Ionescu.

„În acest moment nu vorbim despre meningită. Vorbim despre două cazuri de meningococemie, unul dintre ele cu interesare meningeală, dar restul de 18 cazuri nu au meningită. La ora actuală, avem 20 de cazuri internate, numai două au infecție meningococică și unul dintre ele și meningită. (…) Nu avem internați pacienți cu meningită. Ceilalți pacienți au fost internați pentru febră, dureri de cap, dureri de gât, dar dacă a fost infecție meningococică, (…) încă nu știm până nu definitivăm rezultatele bacteriologice, ea a fost stopată în primele ore. Există meningococemie clară, dar numai unul dintre cele două cazuri a fost confirmare cu laboratorul clară și acela are interesare meningeală, restul sunt angine febrile care pot fi infecții menigococice la debut sau nu, vom tranșa când vom avea rezultatele bacteriologice, în condițiile în care, de la 15 internați probele au fost trimise la București, în cursul zilei de ieri (luni-n.r.)”, a spus Ionescu.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Potrivit acesteia, pentru cinci dintre pacienți rezultatele sunt negative și aceștia urmează să fie externați după ce Institutul Matei Balș va comunica acest lucru în scris spitalului.

„Din ce știm verbal există cinci rezultate negative. Așteptăm în următoarele ore să primim pe fax rezultatele de la București și apoi să facem externarea. Am pregătit ieșirea și, în momentul în care avem rezultatele, vom face externarea, cel mai probabil azi, în jurul orei 15.00. Copiii sunt bine și sunt dornici să meargă acasă. Și la cei care mai rămân câteva zile în spital tratamentul s-a redus, iar la externare nu vor trebui să mai continue tratamentul”, a mai spus managerul spitalului.

Ramona Ionescu a precizat că numărul persoanelor care au venit la spital pentru a fi consultate a ajuns la 220, unele dintre acestea fiind contacți ai contacților.

Alte articole:   Autobuz electric și pe linia 9 a RATBV

CITEȘTE ȘI: Medicii ne liniştesc: Brașovenii nu trebuie să intre în panică din cauza meningitei

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate