Fonduri europene şi pentru Cetatea Făgăraşului

Fonduri europene şi pentru Cetatea Făgăraşului

Prin proiectul „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural al Municipiului Fagaras-Cetatea Fagarasului” cu o valoare totala de 21,80 milioane lei, Primaria municipiului are alocat fonduri nerambursabile in valoare de 21,36 milioane lei fonduri nerambursabile.

Prin proiect se vor realiza lucrari de interventie asupra castelului cu turnurile de colt, precum si asupra incintei bastionare cu turnul de poarta si cladirile anexa, construite in 1640.

Mareata si impunatoare Cetate a Fagarasului, pe care Nicolae lorga o considera una din „podoabele tarii” isi asteapta linistita „recunoasterea indraznetelor fapte ale trecutului” si, incepand cu luna septembrie 2019, ne invita si pe noi sa ii vedem frumusetea rara. Beneficiarii proiectului vor organiza ulterior festivaluri, expozitii si ateliere mestesugaresti, in aceasta locatie.

”Fondurile contractate, cele alocate prin contractele de pana acum sau pe care le vom semna in curand pe aceasta prioritate, reusesc sa sustina primariile si parohiile sa duca la bun sfarsit lucrari demarate la aceste obiective, in urma cu cativa ani. Ne bucuram ca vom reusi astfel sa completam munca de restaurare deja initiata de catre beneficiarii de fonduri si sa sustinem prin aceste proiecte dezvoltarea economiei locale, atat prin atragerea de noi turisti, cat si prin cresterea numarului de vizitatori localnici si dezvoltarea micilor afaceri turistice sau de comert din zonele proiectelor. Pe langa lucrarile de consolidare si restaurare a acestor monumente si mosteniri istorice, fiecare proiect mai prevede si realizarea activitatilor de promovare si marketing, organizarea de evenimente culturale care sa creasca vizibilitatea acestor locuri si sa sustina cresterea atractivitatii obiectivelor de patrimoniu”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.Leave a Reply

Your email address will not be published.