Şase zile de cinema în aer liber, în Piaţa Sfatului

Şase zile de cinema în aer liber, în Piaţa Sfatului

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber pleacă din nou la drum, pe 27 iunie, iar primele orașe unde ajunge sunt Arad, Brașov și Sibiu.

Astfel, în perioada 4-9 iulie, în Piaţa Sfatului, vor putea fi urmărite câte şase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar.

Proiecţiile vor începe de la 21:30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul festivalului include unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât şi din partea publicului. Acestea vor putea fi urmărite în condiţiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 mp şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 18.300 lumeni.

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar la Braşov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov. Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Iată cele 6 filme din selecția oficială a Caravanei Metropolis:

Marţi, 4 iulie: Doar sfârşitul lumii

Regia : Xavier Dolan

Cu : Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux

Recomandare de vârstă : N15

După 12 ani de absenţă, Louis, un tânăr scriitor, se întoarce acasă pentru a-şi anunţa apropiaţii despre iminenţa morţii sale. Are loc o reuniune familială tensionată, la care orice tentativă de empatie este sabotată de incapacitatea oamenilor de a asculta şi de a iubi. Filmul este inspirat din piesa omonimă a lui Jean-Luc Lagrace.

Miercuri, 5 iulie: Un bărbat numit Ove

Regie: Hannes Holm

Cu: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Ida Engvoll, Tobias Almborg

Recomandare de vârstă : AGOve, un bărbat de 59 de ani, este ţâfnosul cartierului, care cu mai mulţi ani în urmă a fost demis din funcţia de preşedinte al asociaţiei de locatari, dar el continuă să vegheze cartierul cu o mână de fier. Atunci când gravida Parvaneh şi familia ei se mută în casa de vis-a-vis şi accidental dărâmă cutia poştală a lui Ove, incepe o prietenie neaşteptată. O comedie-drama despre prietenie, iubire şi importanţa de a te inconjura de lucruri adecvate.

Joi, 6 iulie: The Salesman

Regia : Asghar Farhadi

Cu : Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti

Forţaţi să îşi schimbe locuinţa din cauza construcţiilor care au loc în clădirea învecinată, Emad şi Rana se mută într-un apartament în centrul Teheranului. Un incident care are legătură cu fostul chiriaş va schimba dramatic viaţa tânărului cuplu.

Vineri, 7 iulie: Toni Erdmann

Regia : Maren Ade

Cu : Peter Simonischek, Sandra Hüller

Recomandare de vârstă : N15

Filmul ni-l prezintă pe Peter Simonischek în rolul unui tată care vine după fiica lui (Sandra Huller) la Bucureşti pentru a o învăţa simţul umorului.

Sâmbătă, 8 iulie: Moonlight

Regia : Barry Jenkins

Cu : Shariff Earp, Naomie Harris, Mahershala Ali, Janelle Monáe, Alex R. Hibbert

Recomandare de vârstă : N15

Moonlight urmăreşte un tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane şi descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieţii contemporane afro-americane şi o intensă meditaţie personală şi poetică asupra identităţii, familiei, prieteniei şi dragostei.

Duminică, 9 iulie: Viaţa mea de dovlecel

Regia: Claude Barras

Cu: Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz, Gaspard Schlatter

Recomandare de vârstă : AG

După dispariţia mamei lui, Dovlecel se împrieteneşte cu Raymond, ofiţerul de poliţie care îl va însoţi către noua lui viaţa la casa de copii. Eroului nostru îi va fi greu la început să îşi găsească locul în acest mediu nou şi, adesea, ostil. Dar cu ajutorul lui Raymond şi a noilor prieteni, Dovlecel va învăţa să aibă încredere în ceilalţi şi chiar va realiza ce înseamnă dragostea.

Detalii despre filme şi program găsiţi pe site-ul http://www.cinemainaerliber.ro/.

Foto: bzb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.