Au început lucrările la un sistem nou de captare a apelor pluviale, în zona Gării

Au început lucrările la un sistem nou de captare a apelor pluviale, în zona Gării

Compania Apa a început lucrările la noul sistem de capturare a apelor pluviale, în zona sensului giratoriu de la Gară.

Lucrările, care au început joi noaptea (1 iunie), se vor efectua doar pe timp de noapte, când traficul rutier va fi redus.

Sistemul presupune conectarea la o conductă veche, care a funcționat până la mijlocul anilor 1980, care a fost scos din uz odată cu construirea liniei de tramvai

În prima etapă, a fost reabilitat vechiul sistem, care a fost decolmatat prin mai multe intervenţii în ultima perioadă, care se află sub axul Bulevardului Gării.

Joi noaptea a început o nouă lucrare, lângă trecerea pietoni din fața blocului „Căprioara”, pentru introducerea unei guri de scurgere mai mari şi legarare celei existente la noua conductă de preluare a apelor meteorice.

„Ulterior, săptămîna viitoare, gura de scurgere existentă în staţia de autobuz va fi legată la noul sistem de captare, iar într-o ultimă etapă, se va mai realiza o gură de scurgere mai sus de cea din staţie. Cu ajutorul celor trei guri de scurgere, care se vor deversa în vechea conductă de colectare de sub mijlocul drumului, noul sistem va avea capacitatea de a prelua apele pluviale din această zonă a oraşului”, a explicat viceprimarul Laszlo Barabas.

Odată cu realizarea acestui sistem de captare, cel existent, legat de conductele care preiau apele menajere de la blocurile de locuinţe, va fi scos din uz.Tot în această perioadă sunt efectuate lucrări și la sistemul paralel de preluare a apelor pluviale de la Stadionul Tineretului – o altă zonă care se inundă când plouă mai tare.

„Până acum au fost terminate lucrările la primele două segmente, respectiv cel de pe strada Mihai Viteazul și cel din dreptul stadionului. Mai trebuie doar să se reasfalteze zona afectată de lucrări. Noile amenajări au și-au dovedit utilitatea, având în vedere că în urma ploilor din ultima perioadă nu s-au mai produs inundații”, a declarat Barabas.

Noul sistem de captare a apelor pluviale din zona Stadionului Tineretului va funcţiona în paralel cu cel existent acum.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.