Bucurie mare pentru copiii din Cristian de 1 iunie!

Bucurie mare pentru copiii din Cristian de 1 iunie!

147 de biciclete noi-nouțe au ajuns în mâinile elevilor claselor 4-8 de la Școala Gimnazială din localitate, în cadrul unui proiect gândit de Primăria Cristian: “Educație prin Mișcare”.

Bicicletele au fost cumpărate și date în custodie școlii, spre folosința copiilor, care au învățat azi cum să le folosească, cum să se ferească de primejdii în trafic, dar și cum să acorde primul ajutor, într-un eveniment dedicat lor de Ziua Copilului.

Săptămâna viitoare, și cei mici vor primi biciclete potrivite pentru vârsta lor. Prin această acțiunea, edilii încurajează mișcarea în aer liber care înseamnă sănătate. Mai mult, în curtea școlii va exista un loc special amenajat unde copiii își vor putea parca și depozita bicicletele, pentru a le putea folosi în drumul lor către și de la școală.

Copiii au fost foarte bucuroși de darul primit și s-au urcat imediat pe biciclete, pentru a le proba. Apoi au stat de vorbă cu polițiștii, cu membrii Federației de Ciclism veniți să-i ajute și instruiască și au participat la atelierele de prim ajutor pe care cei de la Crucea Roșie le-au ținut în piațeta din Cristian.

Primarul Cristianului, Gicu Cojocaru, unul dintre inițiatorii proiectului, și-a amintit cu nostalgie de prima lui bicicletă: „Îmi amintesc, eram în vacanța dintre clasa a 7-a și a 8-a, a trebuit ca toată vacanța, trei luni de zile, să muncesc la un vecin care avea nevoie de ajutor la muncă, iar în perioadele când nu munceam în propria gospodărie, lucram la el ca să strâng banii necesari pentru a-mi cumpăra bicicleta. O văzusem în vitrină, undeva în Râșnov, pusesem ochii pe ea, am făcut eforturi și într-o bună zi am avut-o. Sper ca copiii din Cristian să aprecieze bicicletele primite și rezultatele la învățătură să le fie cât mai bune”

Camelia Enache, director Școala Gimnazială Cristian: „Este o explozie de bucurie pe fețele acestor copii, mă bucur foarte mult și țin să mulțumesc consiliului local și Primăriei care a înțeles că trebuie să sprijine învățământul”.


Raluca Buzea, director Crucea Roșie Brașov :“Le recomandăm să aibă mare grijă cum circulă și, dacă Doamne ferește, se întâmplă ceva, ei trebuie să știe unde se adresează pentru primul ajutor și cum să-l ofere.”

Narcis Țintea, viceprimar: „Educație prin mișcare este un proiect care s-a născut din dorința de a-i educa pe copii să aibă o viață sănătoasă, să-i deconectăm de la calculatoare, de la lumea internetului, să iasă pe stradă și să se joace. În primă fază le-am dat spre folosință 147 de biciclete, urmează și a doua etapă, pentru copiii mai mici”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.