Sabie: Ana Maria Botezatu – bronz la Cupa Riposta !

Sabie: Ana Maria Botezatu – bronz la Cupa Riposta !

Peste 200 de copii s-au întrecut în weekend la ediția cu numărul 6 a Cupei Riposta la sabie, concurs desfășurat în sala de atletism “Lia Manoliu” din capitală, care a adunat la start sportivi din Anglia, Belgia, Grecia, Bulgaria, Ucraina și România.

Micuții sabreri au tras la trei categorii de vârstă: U 9, U11 și U 13, fete și băieți. La ultima categorie rezervată fetelor, Ana Maria Botezatu- CSM Brașov, a urcat încă odată pe podium și a intrat în posesia medaliei de bronz !

După un tur liber, brașoveanca a dispus cu 10-3 (16-imi) de Bianca Ghimpețeanu – Dinamo, 10-8 (optimi) de Bianca Statie- CSA Steaua și 10-1 (sferturi) de Catinca Dumitru – ACS Duel București. În semifinale, Ana Maria Botezatu a fost învinsă de Maria Badea – CSA Steaua, cu scorul de 10-3 și a intrat astfel în posesia medaliei de bronz!

 

Festivitatea de premiere a fost făcută de președinta Federației Române de Scrimă, multipla campioană olimpică, mondială și europeană, Laura Badea.

După compeția de la București, cei mai mici sabreri din țară, se vor întrece în weekend (3-4 iunie) la cea de-a treia ediție a Cupei Mușchetarul, concurs care va fi găzduit de sala de sport a școlii generale nr.3 din Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.