România, campioană la Darts!

România, campioană la Darts!

România a câștigat primul său trofeu internațional de darts, după ce echipa masculină a participat la cea de-a 17-a ediție a Cupei Darts Mediteraneene desfășurată la Poissy, Franța.

Echipa României, formată din Adrian Frim (Clubul Darts Cluj), Gabriel Pascaru (Kataroaie, Piatra Neamț), Laszlo Kadar (Helios, Târgu Mureș), Răzvan Negot (Clubul Darts Kronstadt din Brașov) și Vlad Popa, a învins Malta (9-7), Cipru (9-5) și Grecia (9-3) în faza grupelor, Catalonia (9-5) în semifinale și Malta (9-7) în finală, unde a revenit după ce a fost condus 4-7.

Adrian Frim a obținut bronzul la individual și s-a clasat tot pe locul al treilea la dublu, alături de brașoveanul Răzvan Negot.


Campionatele naționale de darts din România 2016/2017 se termină cu finala din 28 iunie – 1 iulie de la Cluj-Napoca, unde vor participa cei mai buni 48 de jucători la masculin și cele mai bune 16 jucătoare la feminin.

Federația Română de Darts a fost înființată în 2008, după ce a efectuat toate procedurile necesare pentru recunoașterea unui nou sport și a unei noi federații sportive. A înregistrat doua competitii internationale deschise și a organizat Campionatele Europene de Darts din 2014. În 2019, România va organiza Campionatele Mondiale, în urma unei licitații pe carea a câștigat-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published.