Salvamontiști din Braşov, antrenaţi pentru salvarea cu elicopterul

Salvamontiști din Braşov, antrenaţi pentru salvarea cu elicopterul

Mai mulţi salvatori montani din toată ţara au participat ieri (23 mai) la un stagiu de pregătire pentru salvarea cu elicopterul, organizat la baza aero din cadrul Spitalului de Urgență Tg. Mureș.

Printre cei 39 de salvatori s- au aflat şi doi membri ai Serviciului Public Local de Salvamont Brașov, care au învăţat  noțiuni generale despre solicitarea elicopterului, semnalizarea locului accidentului, semnele de comunicare cu pilotul, transferul tărgii din și înspre elicopter, dar şi intervenţia echipajelor cu câini de salvare.

Potrivit Salvamont România, cursul va fi parcurs de majoritatea salvatorilor montani din țară, estimându-se formarea a cca 300 de salvamontiști pentru acest tip de intervenție .

Acțiunile de pregătire vor continua pe parcursul acestei săptămâni, tot la Tg.Mureș, urmând apoi să fie organizate și în alte zone din ţară.

La nivel naţional, în cadrul serviciilor Salvamont există deja peste 30 de salvatori pregătiți și pentru salvarea din elicopter, capabili să coboare din aparatul în zbor, să recupereze victima și să urce cu ajutorul troliului înapoi în aparat.

Foto: ziarpiatraneamt.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.