Continuă programul „Primul ghiozdan” şi anul şcolar viitor

Conducerea Primăriei Braşov propune Consiliului Local să aprobe la viitoarea şedinţă de plen continuarea măsurilor de sprijin prin acordarea pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan” pentru copiii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I, anul şcolar 2017-2018, în unităţile de învăţământ din municipiu, ai căror părinţi sau, după caz, reprezentanţii legali au domiciliul în municipiul Braşov.

Pentru a nu se crea o situaţie de discriminare a copiilor este necesar ca acordarea pachetului de rechizite „Primul ghiozdan” să se facă pentru toţi copiii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I, anul şcolar 2017-2018, în unităţile de învăţământ din Municipiul Braşov ai căror părinţi sau, după caz, reprezentanţii legali au domiciliul în Municipiul Braşov.

Acordarea pachetului cu rechizite „Primul ghiozdan” se va realiza de către Direcţia de Servicii Sociale Braşov cu sprijinul unităţilor de învăţământ. Precizăm că în anii anteriori au fost distribuite un număr mediu de 4.800/an de pachete cu rechizite şcolare.

„Justificarea acestor facilităţi urmăresc atât prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate cu care se confruntă familiile cât şi crearea unor şanse egale pentru dezvoltarea copiilor lor. De asemenea, se urmăreşte accesul tuturor copiilor la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar. Acordarea pachetului cu rechizite şcolare reprezintă un sprijin acordat familiilor în vederea diminuării efortului financiar depus pentru asigurarea celor necesare pentru înscrierea copiilor la cursurile şcolare”, ne-a delcarat viceprimarul Costel Mihai.

La conţinutul pachetului cu rechizite şcolare „ Primul ghiozdan” s-a ţinut cont de prevederile Ordinului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului privind aprobarea componenţei pachetelor de rechizite şcolare ce se acordă elevilor şi de necesităţile actuale ale copiilor din clasa pregătitoare şi clasa I-a.

Pachetele cu rechizite se vor acorda copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, în valoare maximă de 80 de lei şi copiilor înscrişi în clasa I-a, în valoare maximă de 100 de lei, la unităţile de învăţământ de pe raza Municipiului Braşov.

Finanţarea se asigură de la bugetul local al municipiului Braşov, în limita bugetului aprobat cu această destinaţie. Pentru anul şcolar 2017-2018 este prevăzută în buget suma de 350.000 lei pentru achiziţionarea pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.