Află dacă ai aluniţe cancerigene. Testări gratuite pentru braşoveni

Află dacă ai aluniţe cancerigene. Testări gratuite pentru braşoveni

În cadrul campaniei, ce se desfăşoară la nivel mondial, „Save your skin”, campanie de sensibilizare a populaţiei cu privire la prevenirea cancerului de piele şi importanţa folosirii protecţiei solare, şapte medici braşoveni oferă consultaţii gratuite.

Astfel, până în 30 iunie, braşovenii vor putea să facă gratuit teste dermatologice pentru verificarea aluniţelor, în limita locurilor disponibile.

Informaţii despre medicii participanţi şi numerele de telefon unde pot fi făcute programări în Braşov pot fi găsite pe site-ul www.protectiasolara.ro.

În municipiul Braşov cei şapte medici care fac programări sunt:

  • Mocanu Corina, Spital Astra Ambulator – 0723. 010. 417;
  • Negulici Violeta, Medicover – 0736. 499. 627;
  • Patriche Loredana, CMI Sensiblu Nr. 1 – 0727. 823. 555;
  • Mogoreanu Diana şi Jian Anca, Qualimed – 0726.356.235;
  • Brujbu Laura Ioana, Spital CFR – 0268. 475. 947 int. 135;
  • Purcaru Anca, Spitalul Militar – 0268.416393 int.141.

Medicii recomandă un control dermatologic anual sau de câte ori există suspiciuni în legătură cu aluniţeleavând în vedere că 90% din cancerele de piele sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp.


Dacă nu ajungi să îţi verifici aluniţele la medicul dermatolog, trebuie să ai grijă la primele litere ale alfabetului. Adică, A, B, C, D, E, respectiv, asimetrie – aluniţa nu este simetrică, borders (margini) – aluniţa are o formă neregulată şi franjurată, culoare – aluniţa are o distribuire neuniformă a culorilor: de la brun deschis la negru, diametru – aluniţa este mare (>6mm) şi evoluţie – aluniţa îşi schimbă în timp mărimea, culoarea şi/sau grosimea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.