Singura misă latină de Bach va fi interpretată la Biserica Neagră

Singura misă latină de Bach va fi interpretată la Biserica Neagră

Duminică, 21 mai 2017, de la ora 17.00, la Biserica Neagră, va fi audiată cea mai complexă lucrare vocal-simfonică „Misa în si minor”, de Johann Sebastian Bach, alături de „Missa solemnis” a lui Beethoven.

Vor susține un concert, corul Lutheránia din Budapesta, Ungaria, alături de Orchestra de Cameră Budapest, sub bagheta dirijorului Salamon Kamp.

Corul Lutheránia, fondat în anul 1904 de către Biserica Luterană Deák tér- scaun episcopal – din Budapesta, are ca principal scop promovarea şi interpretarea nepreţuitului patrimoniu muzical lăsat moştenire de Johann Sebastian Bach, ca şi comoară a muzicii religioase luterane.

De cele mai multe ori concertele sale, care nu pot fi considerate doar nişte simple concerte, ci ritualuri sacre şi festive, umplu bisericile la capacitate maximă. În 2004, anul jubiliar al centenarului său, corul a fost distins cu Ordinul Patrimoniului Maghiar, pentru întreaga sa activitate concertistică deosebită.

Călătoriile corului în afara granițelor țării sunt ocazii rare și excepționale; de aceea prezența acestui cor în Biserica Neagră în anul în care se aniversează 500 de ani de Reformă luterană, este onorantă pentru Brașov.

Costul unui bilet este de 20 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Bisericii. Copiii cu vârste între 0 şi 7 ani au intrare gratuită.

Foto: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.