Serviciul de Termoficare Braşov şi-a luat smartphone, din bani publici

Serviciul de Termoficare Braşov şi-a luat smartphone, din bani publici

Mai multe instituţii de stat din România şi-au achiziţionat cel mai scump telefon, iPhone 7, din bani publici sau din fonduri europene.

Printre cele 35 de instituţii de stat din România, care au comandat cel puţin un iPhone 7, se află şi Serviciul Public Local de Termoficare Braşov, din subordinea Primăriei Braşov.

Acesta a achiziţionat, pe 9 martie, cel mai ieftin iPhone 7 din dotarea instituţiilor de stat, cel puţin dintre cele cumpărate prin achiziţie publică, pe SEAP: un iPhone 7 Plus 32 GB, culoarea Rose Gold, la doar 979 lei – „ofertă business” de la Orange, unde preţul întreg era de 3.186 de lei. Diferenţa de preţ e „compensată” pe abonament.

„În ţara cu penultimul salariu din Europa, dar în care găseşti la fiecare colţ de stradă o maşină de lux, unde mulţi îşi fac rate la bancă pentru a-şi lua „ultimul model” de orice, cel mai nou şi mai scump model de iPhone poate părea o necesitate. Nu e clar dacă din nevoi tehnice şi de performanţă, sau mai degrabă pentru imagine şi prestanţă. Nu este de mirare deci că 35 de instituţii de stat din România şi-au achiziţionat din bani publici sau din fonduri europene cel puţin un iPhone 7, unele ajungând chiar la peste 10 bucăţi, acolo unde au fost mai mulţi bani şi mai mulţi şefi sau angajaţi merituoşi”, scrie Gândul.info.


Ironia face ca prima instituţie din România care şi-a luat iPhone 7, la doar trei zile după lansarea oficială din septembrie 2016, să fie Curtea de Conturi, adică cea care verifică justeţea şi legalitatea achiziţiilor tuturor instituţiilor de stat din ţară. Chivernisită la cheltuială, aşa cum cere şi de la alţii să fie, Curtea de Conturi a prins însă ofertă de la Vodafone: 2.500 de lei bucata.

Cele mai scumpe iPhone 7 de stat se află însă în posesia directorului de la Institutul de Ştiinţe Spaţiale din Măgurele şi a primarului din comuna Peştişani, judeţul Gorj: au costat 4.575 de lei, respectiv 4.800 de lei.

Foto: creativepedia.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.