Studenţi din 16 ţări se vor întrece la Transylvania Basketball Tournament

Studenţi din 16 ţări se vor întrece la Transylvania Basketball Tournament

Transylvania Basketball Tournament (TBT) este primul eveniment sportiv internațional la nivel universitar din România cu o viziune reală pe termen lung. Aflat la cea de a doua ediție, turneul de baschet funcționează pe un sistem de organizare non-profit și iese în evidență față de restul evenimentelor similare din Europa (organizate in Paris, Roma sau Berlin de exemplu) prin obiectivul de a crea o comunitate, nu o clientelă.

Obiectivele principale ale competiției sunt: promovarea sportului universitar, baschetului, networkingului între studenți, colaborării între universități și dezvoltarea imaginii turistice regionale.

TBT 2017, organizat între 7-10 iunie la Sala Sporturilor din Brașov și Sala Polivalentă Cheile Grădiștei, va găzdui șase echipe universitare din Marea Britanie: SOAS – University of London (masculin + feminin), University of Kent (feminin), University of Westminster (masculin), Royal Holloway, University of London (masculin + feminin).


România este reprezentată la acest eveniment de Brașovia Brașov în competiția masculină (câștigătoarea ediției precedente) și CSU Brașov în competiția feminină.

TBT îi are alături ca ambasadori pe Ioan Valeriu Achriloaie, schior alpin ce reprezintă România în Cupa Mondiala și Alexandru Lucian Olah, baschetbalist profesionist și component al echipei naționale de baschet. Ambii s-au dezvoltat masiv atat ca oameni cât și că sportivi în cadrul sistemelor universitare din străinătate.

Ioan Achiriloaie este absolvent al universitatii „Coventry” din Marea Britanie, iar Alexandru Olah a absolvit în 2016 la universitatea „Northwestern” din Statele Unite. Valorile promovate de Transylvania Basketball Tournament sunt reprezentate în mod direct de ei.

„Din momentul în care am început să dezvoltăm acest eveniment, principalul obiectiv a fost să creăm o comunitate mulți-culturală de studenți, care mai departe să dezvolte imaginea Brașovului, respectiv a României, peste hotare. Vom face asta prin intermediul mijloacelor pe care le avem la dispoziție, social media de exemplu. Noi le creăm participanților o experiență pozitivă, astfel încercând să stârnim și interesul prietenilor acestora pentru România! Vom găzdui în luna iunie jucători de 16 naționalități, cei mai numeroși fiind din Marea Britanie. Am reușit să dublăm participarea față de ediția precedentă, ceea ce este extrem de îmbucurător în condițiile în care susținerea pe care am avut-o de la autoritățile locale și mediul privat a fost extrem de limitată. Țin pe această cale să le mulțumesc celor de la Cheile Gradistei, Federației Române de Baschet și Kangen România pentru spiritul, implicarea și deschiderea de care au dat dovadă”, spune Rareș Petru Achiriloaie – fondator si coordonator TBT.

„Timpul pe care l-am petrecut la Northwestern University a fost fantastic și vreau să aduc o parte din cultura aceea sportivă și în România. Translvania Basketball Tournament prin conceptul pe care îl propune exact asta face. Turneul în sine promovează baschetul dar și România într-un mod  extraordinar, aduce oameni împreună, formează prietenii și creează amintiri unice. De aceea, susțin tot ceea ce reprezintă acest eveniment”, a declarat şi Alexandru Lucian Olah – jucător al echipei naționale de baschet și ambasador TBT.

„TBT este un turneu cu potențial imens. În timpul petrecut la universitate în Marea Britanie am înțeles cât de important este sportul universitar. În România nu conștientizam cât de important este sportul la acest nivel, poate înseamna enorm în dezvoltarea personală și este o pregătire pentru o viață sănătoasă. Sunt încântat că m-am implicat într-un un astfel de proiect!”, a precizat Ioan Valeriu Achiriloaie – schior alpin în Circuitul Cupei Mondiale și ambasador TBT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.