Proiect: Sanie de vară şi pârtii de schi din Poiana Braşov spre Râşnov

Proiect: Sanie de vară şi pârtii de schi din Poiana Braşov spre Râşnov

Pentru a dezvolta turismul la Braşov, municipalitatea are în plan să extindă domeniul schiabil din Poiana Braşov şi să construiască o „sanie de vară”, prin care să se asigure activităţi recreative în staţiune şi pe timp de vară.

Zilele trecute Ministerul Turismului a organizat un workshop la Bucureşti pe tema pregătirii unui „Master plan de investiţii în turism”, document ce urmează a fi elaborat pentru prima oară în România, cu scopul de a asigura o viziune de ansamblu privind bunele practici şi strategiile de investiţii în turism.

La întâlnire au fost invitaţi şi reprezentanţii Primăriei Braşov, care au prezentat două propuneri de extindere a domeniului schiabil din Poiana Braşov spre Râşnov, dar şi dezvoltarea turismului pentru celelalte anotimpuri, motiv pentru care a fost prezentat şi proiectul privind „sania de vară”.

O primă variantă presupune amenajarea a 10 km de pârtii noi, cu mai multe grade de dificultate, şi a unei telegondole care să facă legătura între o platformă de pe DN 1E şi Vârful Postăvarul.

Cealaltă opțiune ar fi amenajarea a încă 25 de km de pârtii noi, care să înceapă din zona de plecare a Pârtiei Kanzel şi să asigure legătura cu Râşnovul, caz în care ar trebui să se realizeze două instalaţii de transport pe cablu, dar şi un al doilea lac de acumulare.

Sănii pe şine

Un alt proiect prezentat în cadrul evenimentului de la Ministerul Turismului a fost cel referitor la amenajarea unei pârtii pentru „sănii de vară” de tip alpine coaster în Poiana Braşov. Traseul ar urma să aibă lungimea de un kilometru, o diferenţă de nivel de 200 de metri, astfel că sania pe şine ar putea atinge şi viteza de 40 km/h. Valoarea investiţiei este estimată la un milion de euro.

Ambele proiecte prezentate de administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, au fost considerate fezabile de organizatorii întâlnirii.

Foto: timponline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.