„Icoane și gânduri din povestea vieții Reginei Maria a României” la centrul socio-medical din Sânpetru

„Icoane și gânduri din povestea vieții Reginei Maria a României” la centrul socio-medical din Sânpetru

Printre proiectele aprobate pentru finanțate în acest an de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), pe poziția a patra se află cel intitulat: „Icoane și gânduri din povestea vieții Reginei Maria a României”.

„Cu ajutorul specialiștilor Muzeului Județean de Istorie Brașov, care ne sunt parteneri în proiect, vom realiza, la sediul Unității de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru, o expoziție tematică despre Regina Maria. Astfel, în cadrul a două ateliere muzeale, se va face planul de expoziție, selecția imaginilor istorice, documentarea imaginilor și designul ramelor”, spune directorul unității de la Sânpetru, Laura Bratosin.

Pentru a înțelege mai bine tema istorică a proiectului, beneficiarii, pacienții internați la Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie, vor participa la două vizite de documentare, una la Sinaia, la Castelul Peleș, și cealaltă la Muzeul Național Bran și Castelul Bran.

În cadrul proiectului vor participa 30 de pacienți instituționalizați, cazuri sociale, fără aparținători.

În calitate de regizor, directorul Centrului C ultural Reduta, Marius Cisar, de asemenea partener în proiect, împreună cu beneficiarii, va pune în scenă o piesă de teatru. Partea de voluntariat va fi asigurată de Crucea Roșie Brașov.

În procesul de evaluare, proiectul a obținut locul 4 la nivel național pentru aria culturală „Educație prin cultură” finanțată de AFCN, în cuantum de 40.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.