Consiliu Local va dezbate construirea unui hotel și a unui magazin Lidl în locul fabricii de ciocolată

Consiliu Local va dezbate construirea unui hotel și a unui magazin Lidl în locul fabricii de ciocolată

Compania Lidl a cumpărat în urmă cu câțiva ani terenul fostei fabrici de ciocolată din Brașov și pe acesta intenționează să ridice un hotel și mai multe spații comerciale.

Accesul se face din str. Alexandru Ioan Cuza şi se va lărgi str. Col. Ion Buzoianu, realizându-se astfel posibilitatea de circulaţie în ambele sensuri. Necesarul de locuri de parcare se va realiza în interiorul parcelei, prin parcări subterane şi la nivelul solului.

Hotelul va avea șase etaje (21 de metri până la cornișă), săli de conferință și o parcare de 160 de locuri. De asemenea, pe terenul fostei fabrici Poiana vor mai exista un supermarket Lidl și mai multe magazine.

Lucrările au întârziat din cauză că locatarii din zonă au contestat regimul de înălțime și faptul că un hotel le-ar afecta confortul. În cele din urmă, după mai multe dezbateri publice pe această temă, beneficiarul investiției a depus la Primăria Brașov documentația urbanistică spre avizare  în data de 4 ianuarie 2017, cu acordurile notariale ale tuturor proprietarilor riverani care au avut obiecţiuni.

Hăţişurile bircratice nu s-au încheiat însă: certificatul de urbanism 2909/20.11.2013 a expirat şi a fost necesar un nou certificat, nr. 3342/13.11.2015, în aceleaşi condiţii, iar în data de 15 mai 2017, proiectantul documentaţiei a depus toate avizele care aveau termen de valabilitate, solicitate prin certificatul de urbanism.

Investitorii au anunțat că doresc ca întreaga investiție să fie finalizată cel târziu la începutul anului 2018.

  1. Octavian Razvan mai 18, 2017, 11:57 pm

    Da, sa faca Mall-uri, „Comaliment”-uri si hoteluri, sa se cazeze Romania si sa rontaie pana crapa. Dar un spital nou regional in mijlocul orasului pe locul fostelor fabrici nu merita brasovenii? O casa de cultura cu sali multe si o polivalenta nu merita orasul asta, ca nici nu incape lumea la opera, nu exista sali de calitate pentru cursurile de dans si alte evenimente culturale. Un centru business reprezentativ, cu cladiri frumoase nu merita orasul, langa un centru nou ca Romexpo, pentru afaceri si targuri? Hoteluri, mall-uri – dar asta e oras pentru cetateni sau pentru afaceristi, ca toate terenurile centrale au ajuns la rechini si primaria, (oare din coruptie?), nu a avut vreo strabatere sa scrie in PUZ: pe terenul fostei Lemexim, SPITAL NOU REGIONAL, pe terenul fostei Hidromecanica, centru nou de afaceri, pe terenul fostei Fartec, sali polivalente. Sa fi zis primaria: luati rechinilor terenurile, dar aceasta e VIZIUNEA NOASTRA PENTRU BRASOV, ACESTA E PUZ-UL. Nu faceti blocuri si mall-uri in centru. Faceti ce avem noi in viziune, ca de aia am fost alesi, sa avem viziune pentru viitorul orasului si oamenilor. Centrul este pentru dezvoltarea sanatatii si afacerilor. Dar cei din primarie… Oameni mici, nu sunt in stare sa fac altceva decat giratorii, panselute, acorduri pentru constructii sinistre (Vintage Club, Hotel Ambient samd). Nimic altceva, nicio viziune, nimic, nimic de viitor.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.