19 permise reţinute de poliţişti în doar 2 ore, la trecerile de pietoni

19 permise reţinute de poliţişti în doar 2 ore, la trecerile de pietoni

În cursul zilei de luni, poliţiştii braşoveni de la Rutieră au organizat o acţiune, în întreg judeţul, ce a urmărit modalitatea de aplicare a prevederilor legislative referitoare la acordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.

Astfel, în doar 2 ore, oamenii legii au surprins 19 conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor şi le-au reţinut acestora permisele de conducere, aplicându-le şi amenzi contravenţionale.

„La data de 15.05 a.c., în intervalul orar 12.00 – 14.00, 35 de poliţişti rutieri au participat, în întreg judeţul,  la o acţiune dispusă de conducerea I.P.J. Braşov pentru prevenirea accidentelor rutiere şi asigurarea unui trafic rutier fluent şi sigur ce a urmărit modalitatea de aplicare a prevederilor legislative referitoare la acordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii. În urma activităţilor întreprinse de poliţişti au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 11.000 lei şi au fost reţinute 19 permise de conducere”, a precizat agentul şef adjunct Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Aceste acţiuni vor fi continuate de poliţiştii rutieri pentru combaterea fenomenului, aceasta fiind una din princpalele cauze generatoare de accidente rutiere la nivelul municipiului Braşov.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.