Campanie de prevenire a obezității în liceele braşovene

Campanie de prevenire a obezității în liceele braşovene

Pe parcursul lunii mai, medicii unui spital privat fac o campanie în şcolile braşovene în care le explică tinerilor pericolelor obezității şi ce au de făcut pentru a duce o viaţă sănătoasă.

Programul include, pentru început, aproximativ 300 de elevi brașoveni de la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă și Colegiul Național Andrei Șaguna şi consă în susținerea unor leciţii deschise de către medicii nutriționiști, endocrinologi, chirurgi și instructori de fitness.

După ce au fost la Colegiul Meşotă, vineri, campania a ajuns la Colegiul Şaguna, unde elevii au aflat o mulţime de lucruri interesante.

La prelegerile de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna a fost prezent şi renumitul specialist în chirurgia robotică, dr. Bogdan Moldovan, de la Spitalul Sf. Constantin:

„Ne-am propus să facem și acțiuni de prevenție nu doar să operăm, să zicem, cazurile care trec de faza conservatorie a tratamentului obezității, și, ne-am propus să mergem în cât mai multe licee să vorbim tinerilor despre obezitate, să le spunem cum să nu ajungă în faza de a avea nevoie de noi.”

Profesorii Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, care au iniţiat această acţiune, consideră că ea este binevenită în rândul tinerilor, atraşi astăzi de cu totul alte activităţi, decât de un stil de viaţă sănătos.

„Proiectul este binevenit în școala noastră și are impact asupra tinerilor deoarece puțini dintre ei știu ce înseamnă un stil de viață sănătos, puțini dintre ei știu ce înseamnă o dietă. Tinerii sunt tentați să consume mâncare tip fast-food, să consume băuturi carbogazoase și să facă foarte puțin sport”, a declarat prof. Maria Popescu.

In cadrul campaniei vor fi selectați prin tragere la sorți 100 de elevi pentru două ateliere culinare intitulate „Învățăm să mâncăm sănătos”.

La ateliere, tinerii vor primi un exemplu de nutriție corectă și materiale informative, pentru a putea pune singuri în practică noțiunile prezentate.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate