Jocul junilor de la Șargu se amână pe duminica viitoare

Jocul junilor de la Șargu se amână pe duminica viitoare

Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul vechi a anunțat, în această dimineață, că din cauza timpului nefavorabil, Comitetul de  organizare al Jocului de la Șargu a hotărât amânarea acestuia pentru duminca următoare.

„Jocul strămoşesc de la Şargu al Tinerilor din Cacova” este un eveniment tradiţional al şcheienilor, atestat încă din 1830, ca unul dintre cele trei jocuri strămoşeşti vechi.

Jocul strămoșesc  constituie una dintre cele mai vechi și mai spectuaculoase tradiții ale Junilor din Șchei, constituind unul din rarele momente când  publicul brașovean poate  admira alături de Juni, pe fetele (băiatele) din Șchei, înveșmântate în portul tradițional de Șchei. Costumul de sărbătpare femin din Șchei este  constituit din  așa-numitele „haine românești” cu originea în vechiul costum medieval al aristocrației românești,  reprezentat de cămășile de borangic, fustele și lăibărele din borcart, brâiele cu paftale din argint aurit care transformă portul tradițional din Șchei în cel mai bogat și mai frumos port feminin din Transilvania.

Mai multe despre această tradiție CITIȚI AICI!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via