ProFest, festival pentru oamenii cu spirit civic, la Râşnov

ProFest, festival pentru oamenii cu spirit civic, la Râşnov

În perioada 25–27 august 2017, în localitatea Râşnov, judeţul Braşov, se va desfăşura prima ediţie a Festivalului cunoaşterii, ProFest.

Evenimentul are ca obiectiv să aducă laolaltă oameni cu spirit civic, artişti şi activişti care să le împărtăşească cetăţenilor, din experienţa lor, soluţii pentru ca aceştia să se poată implica în mod concret în rezolvarea diverselor probleme ale societăţii.

Potrivit organizatorilor, se vor dezbate unsprezece teme majore, iar invitatii vor expune în cadrul atelierelor metode eficiente de a dezvolta proiecte civice cu impact în comunitate, de a urmări și asigură bunul mers al mecanismelor și instituțiilor aflate în slujba cetățenilor sau de a sancționa abuzurile unora dintre aceste instituții, ajutând astfel la construirea unei Românii mai bune pentru noi toți.

ProFest îşi propune să găzduiască 100 de activităţi desfăşurate în 10 spaţii de lucru. Scopul este de a le oferi celor 4.000-5.000 de participanţi modele variate de implicare civică activă, ocazia de a se cunoaşte între ei şi de a face schimb de idei, dar şi de a se dezvolta personal în cadrul atelierelor de lucru nonformale.

Echipa de organizare este formată din voluntari, sub egida CENTRAS, oameni cu spirit civic care doresc să trăiască într-o Românie mai bună și speră la un viitor mai bun atât pentru ei, cât și pentru generațiile următoare. Toți sunt profesioniști în diverse domenii și au expertiză variată, de la juridic și management de proiect până la PR, comunicare și marketing digital.

ProFest – un festival al cunoaşterii” a pornit de la ideea că fiecare dintre noi are puterea să devină un factor de transformare pozitivă a ţării, iar implicarea în viaţa civică este mai mult decât o datorie, este un drept la libertate pe care avem nevoie să-l conştientizăm zi de zi. Pentru că noi ca indivizi suntem atât de valoroşi nouă înşine şi României pe cât suntem de informaţi, activi şi determinaţi să construim ţara pe valori şi modele pozitive”, transmit organizatorii.

  1. Astia sunt de fapt PRO DEMOCRATIA = USR=SOROS. Vezi pe pagina CENTRAS la sectiunea sustinatori. Profest=Campanie electorala.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.