Campanie de informare şi consiliere a elevilor desfăşurată de AJOFM în şcolile braşovene

Campanie de informare şi consiliere a elevilor desfăşurată de AJOFM în şcolile braşovene

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă AJOFM Braşov a lansat, ieri, o campanie de informare şi consiliere profesională, pentru viitorii absolvenţi ai promoţiei 2017, în toate şcolile din judeţul Braşov.

Campania se va desfăşura până pe 26 mai, iar reprezentanţii AJOFM vor merge în unitățile de învățământ unde vor oferi informații, eleviilor din anii terminali, despre serviciile oferite de Legea privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

În cadrul acestor acţiuni, adolescenţii vor afla care sunt  prevederile legale privind indemnizaţia de şomaj şi convenţiile pe care un angajator le poate încheia dacă încadrează absolvenţi.

Elevii vor fi informaţi despre cursurile de formare profesională, modalitatea de întocmire a unui CV sau modul de prezentare la interviu, şi vor afla care este oferta de locuri de muncă vacante în judeţ şi în străinătate.

De asemenea, reprezentantul EURES din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov prezintă serviciile gratuite de care pot beneficia persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în Spaţiul European.

„Cu această ocazie se urmăreşte creşterea şanselor de ocupare prin activitatea de informare, consiliere şi orientare profesională a elevilor din anii terminali ai învăţămîntului preuniversitar. Pentru perioada următoare sânt programate vizite în unităţi şcolare din Braşov, Codlea, Făgăraş, Rîşnov, Zărneşti, Săcele, Predeal, Rupea, Victoria şi Feldioara“, a spus Liliana Dragomir, directorul executiv al AJOFM Braşov, citat de MonitorulExpres.

Tinerii care au absolvit o formă de învăţământ pot primi ajutor de şomaj dacă îndeplinesc următoarele condiţii: sânt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, au vârsta de minimum 16 ani, iar într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

De asemenea, pot deveni şomeri şi absolvenţii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap, în vârstă de minimum 16 ani, care nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.