Evaluarea Națională la clasa a VI-a: Miercuri – proba de Limbă și comunicare

Evaluarea Națională la clasa a VI-a: Miercuri – proba de Limbă și comunicare

Elevii de clasa a VI-a vor susține, miercuri, proba de Limbă și comunicare din cadrul Evaluării Naționale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Joi, Evaluarea Națională la clasa a VI-a continuă cu proba de Matematică și Științe.

Sălile în care se susțin examenele sunt, de regulă, cele în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent.

Rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, declara săptămâna trecută că evaluările din învățământul preuniversitar trebuie să fie privite ca având un caracter formativ, și nu unul de clasamente.

„Aceste evaluări din învățământul preuniversitar trebuie privite ca având un caracter formativ, și nu unul de clasamente. (…) După aceste evaluări, fiecare cadru didactic, pentru elevii pe care îi are în clasa respectivă, ar trebuie să facă o fișă de parcurs pentru perioada următoare plecând de la aceste rezultate. Fișa aceasta să fie individuală pentru fiecare elev din clasa respectivă, să permită profesorului să își pregătească materialele și tot procesul didactic astfel încât să completeze această pregătire de care elevul are nevoie pentru a ajunge la un anumit nivel”, explica ministrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.