Militarii americani vor investi 20 de milioane de euro la Cincu

Militarii americani vor investi 20 de milioane de euro la Cincu

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat autoritățile județene din Brașov, print-o adresă, în care se face referire la importanţa poligonului de la Cincu, unde partenerii americani doresc să realizeze investiţii în valoare de peste 20 milioane de euro, pentru infrastructura feroviară din zona gării de la Voila.

Accesul dinspre Gara Voila spre poligonul de la Cincu se face pe un pod, care în urma expertizei tehnice s-a constatat că nu mai poate fi reparat, astfel încât să corespundă cerinţelor militare şi civile.

În acest caz, consilierii judeţeni urmează să aprobe alocarea sumei de 230.000 lei, pentru realizarea expertizei, a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie pentru un noul pod pentru facilita accesul la baza militară.

„Pentru a asigura accesibilitatea în zonă, SUA va asigura totodată fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din zona Gării CFR Voila. În acelaşi timp, este deosebit de importantă modalitatea de traversare a râului Olt, în zona Voila şi asigurarea căii rutiere către poligonul Cincu. În prezent, podul de peste Olt, de pe raza UAT Voila, se află într-o stare avansată de degradare, care a impus luarea unor măsuri de restricţie de tonaj de către Consiliul Judeţean”, se arată în documentaţia aferentă proiectului de hotărâre, care va fi supus astăzi dezbaterii în plenul Consiliului Județean.

Până acum CJ Braşov a realizat deja Studiul de fezabiliatate necesar demarării procedurilor legale de investiţii, avizat de MApN şi de Ministerul Dezvoltării Regionale, având în vedere că finanţarea lucrărilor urmează să se facă de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Pentru modernizarea poligonului de la Cincu (o parte din lucrările pentru dezvoltarea infrastructurii au început în urmă cu doi ani), militarii americani au investit deja câteva milioane de euro şi vor suporta în continuare costurile lucrărilor ce vor urma. Vor fi extinse o serie de drumuri şi vor fi construite clădiri noi şi platforme de antrenament.

Foto: aktual.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.