Amenzi de sute de mii de lei de la ITM pentru munca „la negru”

Amenzi de sute de mii de lei de la ITM pentru munca „la negru”

În luna aprilie inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au efectuat 201 controale printre angajatorii braşoveni, pentru depistarea „muncii la negru”.

Astfel, au fost identificate 16 persoane care munceau „la negru”, pentru care 7 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 160.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.500/2011 (privitor la completarea şi transmiterea REVISAL) au fost făcute 179 de controale,  în urma cărora au fost sancţionaţi 22 de angajatori, (o amendă în valoare de 3000 lei şi 25 avertismente).

Potrivit inspectorului şef  ITM Braşov, Adrian Reit, pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 13.000 lei.

Tot în luna aprilie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 93 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 30 de angajatori cu amenzi în valoare de 43.000 lei si 39 de avertismente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.