…păcăleală de tip PSD!

…păcăleală de tip PSD!

Au trecut numai 100 de zile de la preluarea guvernării de către PSD și constatăm, pe zi ce trece, că programul lor electoral din toamna anului 2016 a fost o glumă bună. Bazat pe sintagma „mărim totul, fără număr, pentru că putem” programul populist al PSD gripează bugetul țării.

Este evident că nu pot fi colectați atâția bani la bugetul de stat câți trebuie redistribuiți în măririle de salarii, de pensii sau în ajutoarele sociale promise de partidul de guvernământ. Pentru a acoperi această realitate cruntă a început telenovela PSD-ALDE intitulată „„cum mințim poporul cu televizorul”.

Episodul 1 a fost așa-zisa lege a salarizării bugetarilor pe care, până în prezent, nimeni nu a înțeles-o.
Episodul 2 s-a referit la impozitul pe gospodărie, formă de impozitare, care va fi imposibil de implementat deoarece administrația fiscală va fi sufocată de noul sistem birocratic.

Să nu uităm că o formă de impozitare globală a existat și în vremea Guvernului Năstase și a generat o monstruozitate fiscală care a fost înlocuită de sistemul suplu al cotei unice, implementat de guvernarea de dreapta începând cu anul 2005. Dacă sistemul fiscal progresiv, socialist, va fi pus în aplicare, PNL îl va înlocui cu sistemul cotei unice, imediat ce va ajunge la guvernare.

Episodul 3 se derulează săptămâna aceasta. Pentru că guvernanților nu le ajung banii vor să tăie ajutoarele sociale. PSD nu a vorbit niciun moment în campanie despre o astfel de măsură ci dimpotrivă a promis amplificarea acestora.

În contrast, PNL a propus prin programul de guvernare limitarea acordării ajutoarelor sociale numai pentru persoanele care nu se pot întreține singure. Aceasta este diferența între abureală și adevăr. Până la urmă vom constata că un program de guvernare realist, fără „abureală electorală”, este soluția potrivită pentru menținerea dezvoltării durabile.

Varianta populistă, pe care o experimentăm în prezent, conduce spre prăpastie…Să sperăm ca vom reuși să evităm prăbușirea în următoarele 18 luni când naționalismul și populismul se vor împleti mai strâns ca niciodată!

Este interesant că toate aceste măsuri expuse mai sus vor fi reglementate prin procedură parlamentară, Parlamentul urmând a fi, pentru a câta oară, paratrăsnetul guvernării!

  • Declarație politică
  • Gabriel Andronache
  • Deputat PNL de Brașov
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.