Licitații pentru 12 investiții în valoare de aproximativ 21 milioane de lei la Brașov

Foto: Primăria Brașov

Primăria Brașov a finalizat documentaţiile necesare pentru organizarea licitațiilor pentru doisprezece investiții importante, în cea mai mare parte vizând unitățile de învățământ, pentru care speră ca lucrările să înceapă odată cu vremea bună.

„Am reușit să finalizăm documentația pentru lucrări la 12 investiții și sperăm ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să reușim publicarea licitației în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Este vorba de o singură licitație, cu 12 loturi, cu o valoarea totală estimată la aproximativ 21 de milioane de lei fără TVA, la care firmele pot licita pe tot pachetul sau pe unul sau mai multe obiective. Sunt lucrări pe care ne propunem să le finalizăm în acest an, cum sunt reabilitările sistemelor de apă-canal, încălzire sau electrice, dar sunt și lucrări multianuale, cum sunt cele de la Colegiul Unirea, Colegiul Transilvania, Cinematograful Modern sau sala de sport de la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK). Având în vedere valoarea licitației, conform legii, se va merge pe procedură simplificată. Sperăm să finalizăm cât mai repede procedura de licitație, pentru ca odată cu încălzirea vremii să începem efectiv lucrările“, a declarat Barabas Laszlo, viceprimarul Brașovului.

Cele 12 obiective de investiții sunt: reparații capitale (RK) la Colegiul Național Unirea, corp A; RK sală de sport SPGK; RK cinematograf Modern; reabilitarea sistemului de încălzire la Grădinița nr 9; reabilitarea sistemului de încălzire la Grădinița nr 23; reabilitarea instalațiilor de apă canal la Grădinița nr 26; reabilitarea instalațiilor de apă canal la Școala Gimnazială nr 2; reabilitarea instațiilor electrice la Școala Gimnazială nr 3; reabilitarea sistemelor de încălzire și a instalațiilor electrice la Colegiul Tehnic de Transporturi; reabilitarea instalației electrice la Colegiul Nicolae Titulescu, corp A; reabilitarea corpului B al Colegiului Tehnic Transilvania (lucrări interior); reabilitare termică Școala Gimnazială nr 14, corp C (Stupini).

Tot în această perioadă, executivul Primăriei lucrează la pregătirea documentației pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru lucrări de construcție sau reabilitare a încă șase săli de sport. Potrivit viceprimarului Barabas Laszlo, și aici va fi organizată o singură licitație cu șase loturi, pentru a reduce termenele de atribuire.

„După finalizarea licitațiilor și a părții de proiectare, ne dorim ca și aici să inițiem licitațiile pentru lucrări cât mai repede și, dacă este posibil, chiar să demarăm lucrări în acest an“, a mai precizat viceprimarul.

În acest pachet vor fi incluse: elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru construirea sălilor de sport pentru școlile gimnaziale nr 2 și 4; elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială nr 12; elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a proiectulor tehnice pentru reabilitarea sălilor de sport ale Colegiului Misrcea Cristea, Grupului Școlar de Alimentație Publică și Colegiului Andrei Bârseanu.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.