Zeci de utilaje pregătite să deszăpezească oraşul

Zeci de utilaje pregătite să deszăpezească oraşul

După ce ANM a emis „Cod portocaliu de ninsori şi viscol”, până vineri dimineaţa, pentru judeţul Braşov, prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a reactivat comandamentul de iarnă, solicitând membrilor acestei structuri să ia toate măsurile necesare, pentru a preîntâmpina efectele negative ale fenomenelor meteorologice prognozate pentru aceste zile.

Cele două companii care se ocupă de deszăpezirea drumurilor din municipiul Braşov, Vectra şi Eurostrada, au fost notificate să se pregătească de intervenţie, pe străzile din oraş.

Pentru a interveni pe drumurile judeţene, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au anunţat că au pregătite două utilaje de deszăpezire, iar în funcţie evoluţia vremii, în primă fază, acestea vor interveni în zonele montane.

Şeful Serviciului Monitorizare Contracte Salubrizare şi Deszăpezire, Gheorghe Munteanu, a anunţat că cele două firme care asigură deszăpezirea, Vectra şi Eurostrada, au pe stoc au 836 de tone de material antiderapant. Vectra are pregătite 20 de utilaje, dintre care 3 sunt alocate pentru Poiana Braşov, iar Eurostrada este pregătită să intervină cu 10 utilaje.

Eurostrada are în responsabilitate cartierele Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter şi Triaj, iar Vectra se ocupă de restul municipiului (inclusiv de Poiana Braşov, după cum menţionam).

Prioritate la deszăpezire vor avea, de fiecare dată când ninge, drumul Poienii şi Poiana Braşov, pasajele şi podurile din oraş, strada Constantin Dobrogeanu Gherea, străzile în pantă şi cu trafic intens, traseele liniilor de transport în comun şi principalele căi de acces către spitale şi instituţii publice.

În cazul în care vor fi probleme legate de activitatea de deszăpezire, braşovenii vor putea anunţa dispeceratele celor două societăţi la numerele de telefon 0268.708.062 (Vectra) şi 0268.311.310 (Eurostrada) sau dispeceratul Primăriei la numărul 0268.984.

Tronsoanele de ocolire a municipiului nu se află în responsabilitatea Primăriei Brașov, fiind în administrarea CNAIR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.