Handbal: Corona speră la o calificare în cupele europene

Handbal: Corona speră la o calificare în cupele europene

Echipa de handbal Corona Braşov va juca în primul tur al Cupei României împotriva formaţiei CSM Bistriţa, partida urmând să se dispute pe 4 mai, la Braşov.

Celelalte partide din primul tur sunt următoarele: CSM Bucureşti – U Cluj; Corona Braşov – CSM Bistriţa; Minaur Baia Mare – CSM Roman; Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie; HC Zalău – SCM Craiova; Rapid Bucureşti – Danubius Galaţi. În urne au fost doar 14 echipe, deoarece Cetate Deva şi CSM Ploieşti s-au retras din campionat.

În aceste condiţii, Unirea Slobozia şi HCM Râmnicu Vâlcea sunt calificate direct în sferturi. Tragerea la sorţţi a Cupei României a avut lovc miercuri, la sediul federaţiei Române de Handbal iar la ea a participat şi preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir.

Antrenorul echipei Corona, Dragoş Dobrescu a declarat că din punctul lui de vedere a fost o tragere bună pentru Corona, care se va lupta să ajungă în primele patru, pentru a spera la o calificare în cupele europene.

„Este mai bine decât dacă picam cu CSM-ul sau cu o echipă din primele clasatre. Să nu uităm însă că Bistriţa este o echipă cu experienţă, nu au fost meciuri uşoare cu ele, au jucăptoare cu experienţă care în mod cert se vor lupta pentru a câştiga. Nu mai au nimic de pierdut, ele sunt în obiectiv i fără Cupa României, pe când noi vrem cu orice preţ să mergem mai departe şi de ce nu, să ne batem pentru cupă. Cred totuşi că meciul nostru cu Bistriţa nu va semăna cu cel din campionat, şi va câştiga cine oprinde forma mai bună în ziua meciului”.

Tehnicianul a mai adăugat că echipa se pregăteşte bine, chiar dacă a avut parte de mai multe zile fără meci oficial. „Am început antrenamentele după Paşti. Există poftă de minge, cum se spune în handbal. Ne vom pregăti pentru ultimele două etape de campionat, iar apoi să sperăm că vom fi într-o formă bună pentru Cupa României, pentru că acolo suntem interesaţi să trecem mai deparete. În campionat nu se mai poate schimba foarte mare lucru, astfel că tot ce contează este să facem lun joc bun şi apoi să vedem ce va urma. Eu unul sunt optimist, pentru că niciodată Cupa României nu a fost cum a fost campionatul şi au mai apărut şi surprize. Aşadar, trebuie să credem…”, a spus Dragoş Dobrescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.