Zeci de şoferi au rămas fără permis de conducere, în Săptămâna Mare

Zeci de şoferi au rămas fără permis de conducere, în Săptămâna Mare

În perioada 10-16 aprilie, polițiștii de la Circulație, din cadrul IPJ Brașov, au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur, în cadrul cărora au aplicat amenzi în valoare de 101.000 lei.

În timpul controlului au fost constatate 20 de infracțiuni la regimul circulației și 13 de altă natură. Polițiștii au aplicat 1.101 sancțiuni contravenționale, dintre care 404 pentru depășirea limitei legale de viteză, 101 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 34 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 101.694 lei.

Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 75 de permise de conducere, dintre care 10 pentru consumul de alcool, 9 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 22 de permise pentru nerespectarea reglementărilor privind depășirea și 26 pentru neacordarea priorității pietonilor, fiind reținute totodată și 37 de certificate de înmatriculare.

Totodată au fost sancționați 88 de pietoni, 42 de bicicliști și 7 căruţaşi pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.