blog-logo

Investiţiile care vor fi realizate la Râşnov în 2017

Investiţiile care vor fi realizate la Râşnov în 2017

Viceprimarul cu atribuţii de primar al Râşnovului, Liviu Butnariu, a anunțat joi, într-o conferinţă de presă, ce investiții vor fi realizate în stațiune în acest an, cu mențiunea că lucrările sunt puțin întârziate din cauză că bugetul s-a aprobat târziu.

Astfel, Polinclinica va intra în renovare, se va mansarda, se va monta un lift exterior și se va face anveloparea clădirii. Ulterior, se va realiza un alt proiect pentru amenajarea cabinetelor și a spațiilor din interior.

La capitolul învățământ, sunt prevăzute fondur pentru iyolarea termică exteriorară a școlilor şi amanajarea unui teren de tartan, pentru fotbal și baschet, la şcoala generală nr. 2. Tot la acest capitol sunt prevăzute proiecte noi, respectiv executarea unui studiu de fezabilitate pentru creșa din Cartierul Primăverii și mansardarea grădinței din Piața Școlii în vederea măririi numărului de clase.

Alte articole:   România primește doze noi de vaccin Pfizer

Referitor la asfaltări, se lucrează la drumul Glăjăriei, pentru care s-au alocat 4 milioane de lei, dintre care 2,8 milioane de lei sunt fonduri de la Progamul Naţional de Dezvoltare Locală. Anul acesta se finalizează strada Izvorului și Caragiale, sub Pleașă.

„Tot în acest an intrăm în cartierele ISR și Florilor. Licitația a fost atribuită, iar aici avem în vedere inclusiv partea de canalizare pluvială, iar cablurile vor fi introduse în subtearan. În Chimica, licitația este în curs iar până la sfârșitul lunii vom avea și executantul stabilit, pentru a începe și aici lucrărilor. Tot în primăvară vom finaliza strada Mihai Viteazul, partea de trotuar și conducta de apă, iar pe Valea Cetății parcare de 200 de locuri. De asemenea, după Paști, vom da ordin de începerea execuției pentru colectorul de ape pluviale care va subtraversa din DN73, unde se adună apa din Cartierul Doi”, a precizat Butnariu.

La Casa de Cultură, a mai spus edilul, la această oră se realizazează Studiului de Fezabilitate pentru renovare și transformarea acesteia într-un centru cultural, unde pe lângă Bibliotecă și Mediatecă vor fi săli cu expoziții temporare și permanente, precum și o sală pentru artiștii din Râșnov, care își vor putea expune operele. De asemenea, aici se va construi și un lift pentru persoanele cu dizabilități, iar la etaj va funcţiona și o sală pentru balet și alte activități pentru copii.

Alte articole:   DOVLEACUL de Halloween nesculptat poate fi 100% RECICLAT

Bugetul orașului Râșnov, previzionat pentru 217, este de 61 de milioane de lei, dintre care 31 de milioane au fost repartizate pentru investiții.

 

 

 

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Canalizare,apa curenta,gaz si punct de colectare a gunoiului menajer pe strazile Closca,Horia si Crisan?Sunt doar pe hartie.aceste strazi numite „zone istorice”nu prezinta interes pt voi.suntem in 2017 si oamenii de acolo traiesc ca inainte de revolutie.nu s-a schimbat nimic,doar un asfalt care acum este rupt in locurile unde s-a sapat un sant pt a „scoate ochii oamenilor”ca le bagati apa si canalizare si sau astupat cu tot cu capacele asa numitelor canalizari(bataie de joc pe bani publici)cand vrea cineva sa construiasca o casa ii impuneti ca este zona istorica sa cheltuie bani pe mofturile voastre pt a construi.aceste strazi nu intra in interesele primariei.cred ca aceste strazi sunt singurele din oras care au „beneficiat”de neglijenta autoritatilor.

    Reply
  2. Nu sunt singurele…si Glajaria e in aceiasi situatie….nu apa…nu canalizare desi acolo se platesc impozite pe intravilane de ani de zile…si zeci de case si pensiuni stau fara apa cand pentru apa si canalizare se pot lua bani din fonduri europene neramburasabile…primaria are interes doar pentru zona centrala…Pana si in cele mai sarace sate de prin Moldova s-a tras apa si canalizare pe toate ulitele…Rasnovul nu are apa si canalizare pe strazi principale…Rusine!!!Ani la rand s-au cheltuit sume enorme pe studii de fezabilitate si proiectele s-au blocat….deci bani irositi!!!…Rusine!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.