Îi ajutăm și în acest an pe tinerii informaticieni să se „bată” în USA?

Îi ajutăm și în acest an pe tinerii informaticieni să se „bată” în USA?

În decembrie 2016 s-a dat startul unei noi ediţii a prestigiosului concurs internaţional de informatică organizat de American Computer Science League (ACSL) pentru elevii de liceu. Printre cei înscrişi anul acesta la competiția ACSL se numără şi elevii Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov, recunoscută pepinieră de informaticieni, cu rezultate exceptionale la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

La concursul ACSL, elevii de la Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov , în prima fază, alături de reprezentanţii a 225 de licee din Statele Unite, Canada, Europa şi Japonia au demonstrat, într-un regim de mare obiectivitate, că pregătirea lor în domeniul programării calculatoarelor este excelentă.

În luna mai 2017 va avea loc în Newbury Park HS, 456 N. Reino Rd., Newbury Park, CA 91320, in Southern California, confruntarea finală între cele mai bine plasate licee în etapele la distanţă anterioare.

 Rezultatele Colegiului Naţional de Informatică Grigore Moisil Braşov la precedentele finale ACSL reprezintă în fapt o tradiție care a început în anul 2001:

 • locul 1 (Sr), locul 4 (Int) și locul 6 (Jr) la finala concursului ACSL de la Nashua – 2016
 • locul 4 (Int) si locul 5 (Jr) la finala concursului ACSL de la Orlando- 2015
 • locul 1 (Int) la final concursului ACSL de la Denver- 2014
 • locul 1 (Int și Sr) și locul 3 (Jr) la finala concursului ACSL de la Raleigh- 2013
 • locul 1 (Int) si locul 2( Jr şi Sr) la finala concursului ACSL de la West Chester, Pennsylvania- 2012
 • locul 1 (Int) la finala concursului ACSL de la NorthHaven, Connecticut– 2011
 • locul 1 (Jr si Sr) la finala concursului ACSL de la Robesonia, Pennsylvania -2010
 • locul 1 la finala concursului ACSL de la Madison, Alabama – 2009….și lista poate contiuna cu aceleași premii.

Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov în acest an participă cu două echipe la următoarele categorii: Intermediate 5 şi Senior 3. Echipele au fost selecționate ca urmare a promovării etapelor preliminare , desfăşurate pe internet, punctajele obținute fiind foarte apropiate de maxim, sau chiar maxime.

Deoarece nici școala, nici familiile, nu pot acoperi costurile deplasării și al șederii în SUA al elevilor (aproximativ 2.500 USD/persoană) aceștia au considerat că este bine să solicite suportul Asociaţiei VIITORUL ÎNCEPE AZI din Braşov, organizație care susţine, printre altele, promovarea tinerilor elevi merituoşi, și asigură o parte din fondurile necesare deplasării echipelor, inclusiv taxa de înscriere în concurs, taxa de participare la faza finală şi premii personale câştigătorilor. Pentru restul sumei suntem în căutare de susţinere financiară care să acopere :

 • cumpărarea biletelor de avion, 11 persoane (dus-întors)
 • cheltuielile de cazare şi masă pentru 12 zile, 11 persoane
 • alte cheltuieli (transport pe continentul american, taxa de viză, taxe de concurs).

Avem convingerea că participarea, şi cu siguranță o bună clasare în acest an, vor oferi mai multă încredere acestor  adolescenţi braşoveni care vor să aducă o contribuție serioasă în consolidarea învățământului brașovean și național.

Vă asigurăm că orice ajutor sau orice sugestie din partea celor care vor să contribuie, și contribuie, la susținerea acestei competiții de nivel internațional va fi primită cu recunoştinţă şi încredere.

Pentru informaţii suplimentare și asigurarea unei transparențe nu ezitaţi să o contactaţi pe Manuela Şerban, preşedinte Asociaţia VIITORUL ÎNCEPE AZI din Braşov. Tel.: 0268 332 042, 0751 019 118, e-mail : cmanucas@gmail.com

Loading...
 1. Iar au iesit astia la cersit? Sa ne scuteasca de milogeala lor ieftina, merg acolo pt prestigiul lor, sa isi plateasca! Si de unde 11 persoane? S-au mai gasit 2-3 profesori fomisti sa ceara o plimbarica? Rusine! La munca, nu la intins mana!

  Reply