Îi ajutăm și în acest an pe tinerii informaticieni să se „bată” în USA?

Îi ajutăm și în acest an pe tinerii informaticieni să se „bată” în USA?

În decembrie 2016 s-a dat startul unei noi ediţii a prestigiosului concurs internaţional de informatică organizat de American Computer Science League (ACSL) pentru elevii de liceu. Printre cei înscrişi anul acesta la competiția ACSL se numără şi elevii Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov, recunoscută pepinieră de informaticieni, cu rezultate exceptionale la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

La concursul ACSL, elevii de la Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov , în prima fază, alături de reprezentanţii a 225 de licee din Statele Unite, Canada, Europa şi Japonia au demonstrat, într-un regim de mare obiectivitate, că pregătirea lor în domeniul programării calculatoarelor este excelentă.

În luna mai 2017 va avea loc în Newbury Park HS, 456 N. Reino Rd., Newbury Park, CA 91320, in Southern California, confruntarea finală între cele mai bine plasate licee în etapele la distanţă anterioare.

 Rezultatele Colegiului Naţional de Informatică Grigore Moisil Braşov la precedentele finale ACSL reprezintă în fapt o tradiție care a început în anul 2001:

 • locul 1 (Sr), locul 4 (Int) și locul 6 (Jr) la finala concursului ACSL de la Nashua – 2016
 • locul 4 (Int) si locul 5 (Jr) la finala concursului ACSL de la Orlando- 2015
 • locul 1 (Int) la final concursului ACSL de la Denver- 2014
 • locul 1 (Int și Sr) și locul 3 (Jr) la finala concursului ACSL de la Raleigh- 2013
 • locul 1 (Int) si locul 2( Jr şi Sr) la finala concursului ACSL de la West Chester, Pennsylvania- 2012
 • locul 1 (Int) la finala concursului ACSL de la NorthHaven, Connecticut– 2011
 • locul 1 (Jr si Sr) la finala concursului ACSL de la Robesonia, Pennsylvania -2010
 • locul 1 la finala concursului ACSL de la Madison, Alabama – 2009….și lista poate contiuna cu aceleași premii.

Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov în acest an participă cu două echipe la următoarele categorii: Intermediate 5 şi Senior 3. Echipele au fost selecționate ca urmare a promovării etapelor preliminare , desfăşurate pe internet, punctajele obținute fiind foarte apropiate de maxim, sau chiar maxime.

Deoarece nici școala, nici familiile, nu pot acoperi costurile deplasării și al șederii în SUA al elevilor (aproximativ 2.500 USD/persoană) aceștia au considerat că este bine să solicite suportul Asociaţiei VIITORUL ÎNCEPE AZI din Braşov, organizație care susţine, printre altele, promovarea tinerilor elevi merituoşi, și asigură o parte din fondurile necesare deplasării echipelor, inclusiv taxa de înscriere în concurs, taxa de participare la faza finală şi premii personale câştigătorilor. Pentru restul sumei suntem în căutare de susţinere financiară care să acopere :

 • cumpărarea biletelor de avion, 11 persoane (dus-întors)
 • cheltuielile de cazare şi masă pentru 12 zile, 11 persoane
 • alte cheltuieli (transport pe continentul american, taxa de viză, taxe de concurs).

Avem convingerea că participarea, şi cu siguranță o bună clasare în acest an, vor oferi mai multă încredere acestor  adolescenţi braşoveni care vor să aducă o contribuție serioasă în consolidarea învățământului brașovean și național.

Vă asigurăm că orice ajutor sau orice sugestie din partea celor care vor să contribuie, și contribuie, la susținerea acestei competiții de nivel internațional va fi primită cu recunoştinţă şi încredere.

Pentru informaţii suplimentare și asigurarea unei transparențe nu ezitaţi să o contactaţi pe Manuela Şerban, preşedinte Asociaţia VIITORUL ÎNCEPE AZI din Braşov. Tel.: 0268 332 042, 0751 019 118, e-mail : cmanucas@gmail.com

Loading...
 1. Iar au iesit astia la cersit? Sa ne scuteasca de milogeala lor ieftina, merg acolo pt prestigiul lor, sa isi plateasca! Si de unde 11 persoane? S-au mai gasit 2-3 profesori fomisti sa ceara o plimbarica? Rusine! La munca, nu la intins mana!

  Reply
  • Stai jos, 4!

   Reply
   • La cat de oligofren esti, sigur esti cadavru didactic si abia astepti excursia gratuita in SUA, pe care parca nu ai plati-o din banii de la meditatii, asa ca ati pus-o de o cerseala organizata prin asociatia aia care ajuta broastele sa bea apa !

    Reply
  • Nu merg acolo doar pentru prestigiul lor ci si pentru prestigiul tarii. Si stati linistit, ca e multa munca la mijloc, insa nu prea aveti de unde sa stiti.

   Reply
   • Asta cu prestigiul tarii e mai tare ca un banc de la Radio Erevan… ce castiga tara, creste cumva nivelul de trai ca iau copiii aia o medalie ? Iar cu munca, scutiti-ne ! Muncesc pentru EI, pentru viitorul LOR… probabil vor ajunge niste corporatisti pe la vreo multinationala de afara si vor face pe desteptii la fiecare alegeri, ca aia frumosi si liberi ! Epic fail !

    Reply
    • Cu putin noroc, poate o sa iti angajeze copii la firma lor sa castige si ei de o paine.

     Reply
     • Eu zic ca o sa fie invers. o sa ajunga corporatisti, sau o sa lucreze pe salariul mediu pe economie in firmele copiilor smecherilor de azi! Sau le da Soros cativa bani ca sa urle prin piete!

 2. Cine sunt cei 11 participanti ? Cati elevi si cati insotitori ?

  Reply
  • Nu o sa va raspunda nimeni, domnii profesori vor merge in concediu gratis, de aia s-au apucat sa ceara de pomana ! Eu platesc lunar peste 100.000 de lei impozite si TVA, , sa le plateasca liceul, sa reduca din insotitori… Eu decat sa le dau lor sponsorizare 2500 de dolari , mai bine imi duc secretara in Dubai, macar am satisfactia ca am facut ceva bun cu banii, daca ma intelegeti…

   Reply
  • Ar fi chiar interesant sa ne zica oficial cati elevi participa si cati profesori! Ca sa stim pentru cine donam! Se poate veni cu clarificari din partea Asociatiei sau a conducerii liceului?

   Reply
 3. Nu sariti asa la Radu Carp. Ia uitati-va mai in detaliu la problema. Ia vedeti ce-i cu ACSL-ul asta. Trec peste faptul ca au un site de 2 bani (tocmai unde ar trebui sa fie vorba despre specialisti in informatica) si peste nivelul „competitiei”. Aici e vorba mai mult de o excursie, nu de prestigiu. De altfel, s-au inmultit actiunile de cersit bani pentru „concursuri prestigioase” – de fapt excursii in SUA sau prin alte locuri mai exotice (mai erau unii cu NASA – acolo s-au dat premii aproape la toti participantii, dar nu era nevoie sa se duca nimeni dupa premiu in SUA). Si aceia cersesc bani pe la tv.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.