Legea salarizării, dedicație pentru amantele și copiii geniali ai politicienilor

Legea salarizării, dedicație pentru amantele și copiii geniali ai politicienilor

de Mihai Duţă

Pentru ce ar merita neamurile unui parlamentar un salariu de la o mie de euro în sus la stat dacă ăsta e primul lor job pentru că altcineva nu s-a găsit să-i angajeze? De geniali ce sunt?

Pentru o mie de euro trebuie să muncești serios în orice firmă privată. Nu ajungi la suma asta de la început. Trebuie să stăpânești bine domeniul de care te ocupi, să muncești des peste zece ore pe zi și chiar în weekend. Pe lângă asta, trebuie să mai ai și noroc. Și nu norocul de a fi băiatul lui tata sau fetița-secretară a vreunui potentat politic.

Dacă ar fi să ne luăm după ultima declarație a lui Eugen Nicolicea, toate neamurile angajate până acum prin Parlament sunt geniale și au câte un Nobel în poșetă. Altfel nu s-ar justifica o modificare a legii conflictului de interese care să-i apere cu atâta ardoare. Cred că oamenii ăștia care fac legea au uitat cu desăvârșire că pentru orice post la stat se dă un concurs. Și nu unul de împrejurări, cum își imaginează ei. Acolo s-ar vedea clar sclipirea de geniu sau prostia profundă.

Până acum, salariile de la stat erau jignitoare pentru neamurile și cunoștințele de partid. De bază era furtul, dar pentru asta le trebuiau funcțiile de conducere, iar acestea au devenit cam puține.

La miile de euro pe care le vehiculează ministrul Muncii, e foarte probabil ca toate locurile de la stat să fie arestate de politicieni și lăsate moștenire din generație în generație. Va fi plin de geniali și geniale care se vor lupta pentru bunăstarea noastră, a tuturor. Așa se vor întoarce și românii plecați din țară.

Mă refer, desigur, la copiii foștilor prim-miniștri, miniștri și șefi de partide care sunt acum la studii pe-afară de bine ce-au condus țara părinții lor. Acum se vor întoarce cu siguranță, pentru că n-am auzit ca vreunul dintre ei să fie angajat la vreo importantă instituție internațională de sclipitor ce e. Aici, în țară, vor putea moșteni o funcție, vor lua niște mii de euro pentru țigări și vor trăi liniștiți din milioanele agonisite de muncitorii lor părinți.

Continuare AICI!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.