Braşovenii, invitaţi să „adopte” un consilier local

Braşovenii, invitaţi să „adopte” un consilier local

Consiliul Local Braşov va fi monitorizat timp de 10 luni, respectiv în perioada 1 mai 2017 – 28 februarie 2018, iar monitorii vor fi voluntarii braşoveni care vor să se implice în acest proiect.

Asociaţia Pro Democaţia Club Braşov a iniţiat proiectul „Adoptă un consilier”, prin care cetăţenii vor monitoriza şi evalua activitatea consilierilor locali din municipiul Braşov pe o perioadă de 10 luni.

Potrivit unui comunicat transmis de Asociaţia Pro Democraţia, motivul pentru care este implementat acest proiect este că „activitatea consilierilor locali braşoveni este încă o necunoscută pentru cetăţeni. Sunt 27 de consilieri ai municipiului Braşov, dar doar consilierii care au devenit viceprimari sunt mai vizibili ca activitate. Rapoartele de activitate sunt rare, nu am identificat comunicate de presă sau informaţii prin care noii consilieri locali au stabilite zile şi ore de audienţă sau date de contact şi puţini consilieri locali folosesc social media pentru a comunica cu cetăţenii. Mai mult, şedinţele comisiilor Consiliului Local Braşov sunt şedinţe închise şi nu există o dezbatere reală a regulamentelor de interes local, pe care consilierii le pot prezenta cetăţenilor”.

Orice braşovean cu simţ civic se poate alătura acestei iniţiative, ca voluntar. Aceştia se pot înscrie pe pagina de Facebook a asociaţiei sau pot transmite un mail la adresa apdclubbv@gmail.com.

Activitatea voluntarilor va începe la sfârşitul lunii aprilie, prin participarea la un seminar de instruire în cadrul căruia se va prezenta metodologia de monitorizare.

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation. Bugetul proiectului este în valoare de 66.700 lei, din care 59.992 lei finanţare nerambursabilă.

Foto: ciprianbucur.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.